Adres Onbekend
KRO-NCRV

Achterneef Jan Verschoor en dochter

  1. Nieuwschevron right
  2. Achterneef Jan Verschoor en dochter

“Ik ging zelf ook altijd thee drinken met oma bij De Bijenkorf!"

We vinden Jan Verschoor via zijn dochter! In onderstaande fragmenten hoor je hoe Catharina Jan én zijn dochter Evelyne onmoet in de studio: "Ik heet ook Catherine van mijn tweede naam. En ik herken je verhaal hoor! Ik ging ook altijd thee drinken met mijn oma bij De Bijenkorf!" Na de uitzending kletsen ze uitgebreid bij!

Het verhaal
Catharina is vernoemd naar haar moeders tante (zie foto), maar ze weet nauwelijks iets over haar: “Ik zou zo graag willen weten wie deze Catharina Verschoor was. Ze was de favoriete tante van mijn moeder. Maar ik weet sowieso heel weinig van mijn moeders familie.” Met het plotseling overlijden van haar moeder, verdwijnt er namelijk veel kennis over de familie Verschoor. Catharina is enig kind en haar vader is enkele jaren geleden ook overleden. Nu ze alleen achter is gebleven, vraagt ze zich nog regelmatig af wie de mensen op de foto’s toch zijn en waar de verhalen op de ansichtkaarten over gaan: “Ik kan bij niemand navragen of deze verhalen waar zijn.”

Het verhaal gaat namelijk dat de familie Verschoor bestaat uit mannen met zeebenen: “Zo zou mijn moeders opa, Jan Verschoor, op de vaart een beroerte hebben gekregen. Hij is nooit meer teruggekeerd naar huis. Ook gaat er een verhaal rond over een heldendaad op zee door een van mijn familieleden, maar helaas weet ik daar het fijne niet van…” De enige die Catharina hier nu nog meer over zou kunnen vertellen is haar achterneef, ook een Jan Verschoor. Hij zou als enige nog leven: “Ik zou hem graag eens willen spreken over de familiegeschiedenis, ik hoop maar dat hij nog in leven is!”

Aanknopingspunten:
* achterneef Jan Verschoor
* hij zou nu ongeveer 85-90 jaar oud zijn
* zoon van Catharina Verschoor (*21-08-1908 + 25-03-983)
* Catharina was getrouwd met Petrus de Baar (*18-06-1903 + 07-03-1981)
* Jan heeft twee kinderen: Evelyne en Marc
* zijn laatst bekende adres in de jaren 80 is: Zeewolderdijk 24 in Zeewolde

Catharina Breewel zoekt neef Jan Verschoor Deel 1

Catharina Breewel zoekt neef Jan Verschoor Deel 2

Catharina Breewel zoekt neef Jan Verschoor Deel 3