Adres Onbekend
KRO-NCRV

Grote liefde Joke Eveline Bakker

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Grote liefde Joke Eveline Bakker

“Ik hoop dat ze na die relatie met mij goed terecht is gekomen en dat ze een fantastisch leven heeft gehad..."

Na de uitzending krijgen we bericht van Joke Eveline Bakker. Ze schrijft ons dat ze de uitzending nog eens heeft teruggeluisterd en geen behoefte heeft om na 44 jaar nog direct contact te hebben met Jan. "Maar toen ik in april van dit jaar op zolder een doos vond met onder andere foto's van die tijd, heb ik die natuurlijk bekeken en er even bij stilgestaan. Ik hoop dat Jan met zichzelf in het reine is gekomen en wens hem een fijn leven toe op Goeree Overflakkee. Groeten aan zijn broers en zus." Hoewel Jan haar graag nog eens had willen spreken, is hij blij dat zijn verhaal Joke bereikt heeft.

Tijdens de uitzending

Een Joke Bakker meldt zich tijdens de uitzending, maar het is niet de Joke die we zoeken. De lijst met Bakkers in Nederland is heel lang en Joke heet misschien geeneens Bakker meer... Alle lijnen blijven dus open voor Joke Eveline Bakker op 0800 30303000 of zoeken@adresonbekend.nl. Benieuwd naar het hele verhaal? Beluister de fragmenten hieronder.

Het verhaal
Het is begin jaren zeventig als de dan negentienjarige Jan in een Rotterdams café de twee jaar jongere Joke Bakker uit Barendrecht ontmoet. Het café is daarna al snel een vaste ontmoetingsplek voor de twee. “Ik werd smoorverliefd op haar en zij ook op mij. Toen gingen we hard sparen om te kunnen trouwen en dat is in 1974 gelukt.” Na de trouwerij gaan Jan en Joke in Spijkenisse wonen. “We zijn een paar keer op vakantie geweest, we hadden het best wel goed.” Toch wil Jan na vier jaar huwelijk scheiden. “Ik heb letterlijk alles achtergelaten, ik ben weggegaan uit Spijkenisse en ik heb nooit meer wat gehoord.”

Naarmate de jaren vorderen, denkt Jan steeds meer aan zijn relatie met Joke terug. “Toen wist ik niet dat ik heel veel innerlijke problemen met mezelf had, ik was ook nog jong. Ik heb hulp gezocht en therapie gehad. Er is een hoop naar boven gekomen, waarvan ik achteraf begrijp dat ik het allemaal niet aankon op dat moment. Ik ben nu in de herfst van mijn leven en zou dat graag nog eens uit willen leggen. Misschien dat ze geen contact met mij wil, dan houdt het op, maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd.”

Jan hoopt in ieder geval erachter te komen hoe Jokes leven is verlopen. “Ik hoop dat ze na die relatie met mij goed terecht is gekomen en dat ze een fantastisch leven heeft gehad, dat verdient ze.” Joke heeft nog altijd een speciaal plekje in zijn hart. “Ik heb verschrikkelijk veel van haar gehouden.”

Aanknopingspunten:
* Joke Eveline Bakker
* geboren in juli 1953 of 1954
* heeft gewoond in Barendrecht
* is van 1974 tot en met 1978 getrouwd geweest met Jan
* woonde in die tijd in de Poolsterstraat in Spijkenisse
* werkte bij de Esso-raffinaderij
* haar vader heet Paul en haar broer heet Ron
* Joke zou nu in Brabant wonen

Jan en Joke

Jan zoekt grote liefde Joke Eveline Bakker