Adres Onbekend
KRO-NCRV

halfzus Jolanda Kruithof

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. halfzus Jolanda Kruithof

"Ze is mijn halfzus, maar halve mensen bestaan niet..."

We vinden uit dat Arie Kruithof samen met Grietje Mulder in Amsterdam gewoond heeft eind jaren 60. Jolanda blijkt niet Kruithof, maar Mulder te heten - naar haar moeder. We vinden haar in Boxmeer en ze is blij verrast met haar halfbroer Jan: "Dat meen je? Wat leuk! Ik heb me altijd al afgevraagd of ik nog halfbroers of -zussen zou hebben, want ik heb mijn vader niet gekend..." Deze bijzondere ontknoping hoor je in het fragment hieronder.

Het verhaal
Als Jan op zondag de radio aanzet, moet hij altijd denken aan zijn zus Jolanda. “Op het moment dat mijn vrouw zwanger was, was de nieuwe vriendin van mijn vader ook zwanger.” Jan heeft dus een halfzus, “maar halve mensen bestaan niet.” Jan en zijn vrouw hebben Jolanda slechts één keer gezien op een feest georganiseerd door vader Kruithof. “Ik wilde graag de familie aan vaderskant, Kruithof, weer zien!”

Jans vader overlijdt in 1998 en wil graag Jolanda weer ontmoeten. “Onze vader is de verbindende factor, misschien zit ze er niet op te wachten, maar ik vind dat ik te weinig initiatief heb genomen. Dus wil ik dat nu doen. Mijn vader heeft hun verlaten, misschien heeft ze hem nooit gekend en kan ik daarbij helpen…”

aanknopingspunten:
* halfzus Jolanda of Jolande Kruithof
* geboren rond 1969
* laatst bekende adres: Dirk Sonoystraat, Amsterdam
* haar moeder kwam oorspronkelijk uit (waarschijnlijk) Groningen
* die had een kortstondige relatie met Arie Kruithof
* hij is de vader van Jolanda

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Jan in de studio - vader Arie Kruithof

Jan zoekt halfzus Jolanda Kruithof