Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vriend Wim Beeker

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Vriend Wim Beeker

De Zoekbrigade komt erachter dat Wims dochter Monique bij een orthodontistenpraktijk in Boxmeer werkt. Via haar komen we aan Wims telefoonnummer. Wim is al 91 jaar en weet niet alles meer, maar vindt het leuk dat Magda naar hem op zoek is: “Ik vind het fantastisch dat jij daar nog aan denkt. Ik vond je een leuk meisje!” Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal

Magda groeit op in Roermond en daar raakt haar oudere broer Gerard op het gymnasium bevriend met Wim Beeker uit Kerkrade. Wim is een hele leuke sympathieke jongen met een goed stel hersens. Hij wordt een echte vriend voor Gerard en ook voor Magda. Hij komt vaak bij het gezin over de vloer, blijft dan altijd een paar dagen hangen en valt uiteindelijk als een blok voor de jonge Magda. Hij was alleen niet echt haar type.

Magda is nog jong en wil de wereld zien. Ze is een wilde, meer een jongen dan een meisje en Wim, dat is een keurige jongeman. Het is nooit echt romantisch geworden tussen de twee. “Ik heb niet zijn hart gebroken hoor, we zijn altijd bevriend gebleven. Hij was heel trouw. Hij draalde om me heen.” Als Magda jarig is komt hij altijd met een cadeautje aanzetten en als ze in Frankrijk gaat wonen schrijft hij haar brieven. Zelfs als ze een paar dagen terugkomt om te carnavallen is hij daar om haar van de trein te halen. “Dan kwam ik met carnaval om zes uur ’s avonds thuis vanuit Frankrijk met de trein, verkleed en al op naar carnaval. Toen studeerde Wim al in Utrecht voor tandarts, zat daar ook op kamers, en ik wist niet of hij kwam. Maar ja hoor! Dan stond hij weer voor mijn neus.”

Magda vindt het nu toch wel jammer dat ze altijd zo kattig deed “hij bedoelde het zo goed en ik was misschien wel zijn eerste liefde. Ik heb me altijd voorgenomen om dat nog eens tegen hem te zeggen”.

Aanknopingspunten:

* Wim Beeker
* geboren rond 1931
* woonde aan de Marktstraat in Kerkrade eind jaren 50
* hij woonde met zijn ouders en teminste een broer
* zijn vader was leraar een de technische school in Kerkrade
* Wim deed het gymnasium in Roermond
* Wim heeft een paar maanden op het Ruldoc (priestersopleiding) in Kerkrade gezeten
* is daarna gaan studeren voor tandarts in Utrecht en woonde daar ook op kamers
* later is hij teruggegaan naar het zuiden en is tandarts geworden in Echt of Peij
* hij is getrouwd met een vrouw uit Heythuysen
* zij kregen samen een zoon rond 1958
* mogelijk is Wim later naar Den Bosch verhuisd
* Wim was een ‘niet zo grote, nette, verzorgde jongen met mooie handen’
* hij was blond
* hield van fietsen

Magda zoekt vriend Wim Beeker (deel 1)

Magda zoekt vriend Wim Beeker (deel 2)

Magda zoekt vriend Wim Beeker (deel 3)

Magda zoekt vriend Wim Beeker (deel 4)