Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: vrienden met brommerpech

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: vrienden met brommerpech

Ze weten nog goed dat ze in Musselkanaal hebben overnacht.

Soms hebben we geluk. Dan verspreidt een zoektocht zich zo snel, dat de oplossing ons vanzelf benadert. Zo belde Peter Doevendans ons op, omdat hij getipt was door zijn omgeving. Wanneer we hem uitleggen door wie hij gezocht wordt, is hij verbaasd: “Dat iemand zich zo’n korte ontmoeting nog zo goed kan herinneren en besluit naar ons op zoek te gaan. Dat is wel bijzonder!” Peter is nog steeds bevriend met Wim Pluymert. Ze weten nog goed dat ze in Musselkanaal overnachtten in 1968. Maar hoe heette die jongen toch ook alweer? Als we de naam Jan noemen, valt het kwartje. Peter en Wim stappen op de brommer en rijden naar de studio. Jan staat perplex: “Dit had ik echt nooit verwacht. Wat leuk!”

Het verhaal
Jan zit in zijn stamkroeg in Musselkanaal, als er twee jongens binnenkomen met brommerpech. Ze waren op vakantie geweest naar Denemarken en nu op de terugweg naar Amsterdam. De vrienden willen met één brommer op sleeptouw nog helemaal naar Appingedam rijden, waar ze familie hebben wonen. “Weet je wel hoe ver dat nog is? Dat red je nooit!” zegt Jan tegen de jongens. Hij biedt hen een slaapplaats aan en ze brengen de nacht bij hem thuis door.

De volgende ochtend probeert Jans broer hun brommer nog te repareren, maar tevergeefs. Dus rijden de jongens met één brommer op sleeptouw terug naar Amsterdam. Later sturen ze nog een kaartje om Jan te bedanken voor de slaapplaats. Peter en Wim hebben veel indruk op hem gemaakt. “Ze gingen helemaal op de brommer naar Denemarken! Dat was in die tijd heel bijzonder.” Zouden zij zich de overnachting in Musselkanaal ook nog kunnen herinneren?