Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vroeger vriendje Kees Doedeijns

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Vroeger vriendje Kees Doedeijns

Tijdens de uitzending:
We worden getipt! Kees Doedeijns blijkt een kunstenaar te zijn en aangesloten te zijn bij een kunstroute in Gouda. Wij belde Kees en hij herkende Ingrid meteen. Ingrid mag Kees bellen om de herinneringen weer op te halen. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal:
In 1967 leerde Kees en Ingrid elkaar kennen op de HAVO-Top in Dordrecht. Kees en Ingrid werden verliefd op elkaar en kregen verkering. Ingrid heeft nog leuke herinneringen aan die tijd: "Mijn broer zat op de Zeevaartschool in Rotterdam en daar was op enig moment een feest met de Golden Earings. Daar zijn wij toen met mijn broer, een vriendinnetje, een vriend van mijn broer en vriendinnetje en dus Kees en ik naartoe gegaan. Ik weet niet meer of hij is blijven logeren, maar ik weet wel dat wij thuiskwamen en er veel sneeuw lag. Toen gingen wij sneeuwballen gooien. Ik ben ook met Kees naar de film Bonny en Clyde geweest en verder kwam ik ook bij hem thuis, dat was heel gezellig."

Na een halfjaar is de verkering uitgegaan: 'Ik heb het uitgemaakt omdat ik vond dat hij te lief was, ik ben namelijk nogal een bitch, tenminste dat denk ik. Ik weet dat ik ooit tegen mijn man heb gezegd: je moet niet te lief zijn, want dan is het gauw klaar."

Ingrid kan zich nog herinneren dat Kees aan rolhockey deed, atletisch was, donkerbruin haar had met wat krullen en ca. 180-1.85 meter lang was. Ook had Kees een broer genaamd Jan en een zusje genaamd José. Verder zou Kees geboren moeten zijn rond 1949 en woonde hij destijds in Alblasserdam.

"Ik wil graag weten hoe het is gegaan met Kees. Ik ben zelf getrouwd en daar gaat het mij verder ook niet om. Ik loop al een hele tijd rond met de gedachte: Hoe zou het met hem zijn?"

Aanknopingspunten:
* Kees Doedeijns
* Geboren rond 1949
* Kees woonde in Alblasserdam
* Kees en Ingrid hadden verkering toen zij 18/19 jaar waren (1967)
* Zat op de HAVO-top in Dordrecht
* Speelde rolhockey (= hockey op rolschaatsen)
* Heeft een zusje genaamd José en een broer genaamd Jan
* Kees was ca. 1.80-1.85 meter lang, atletisch en had donkerbruin haar met wat krullen

foto: Adres Onbekend

Ingrid in de studio

Vroeger vriendje Kees Doedeijns