Adres Onbekend
KRO-NCRV

GEVONDEN: familie Wijngaarden

  1. Nieuwschevron right
  2. GEVONDEN: familie Wijngaarden

De brieven zullen voortaan aankomen bij het juiste adres

De naam van Wijngaarden-Faasse staat niet in het Nederlands telefoonboek, maar als je rond gaat bellen in Hoofddorp kom je al snel verder: we spreken een mevrouw Wijngaarden die de combinatie Wijngaarden-Faasse wel kent. Het is namelijk haar zoon en haar schoondochter die we zoeken! Zij zijn de mensen aan wie alle post geadresseerd is. Ze komen aan de lijn voor Jan die de post in bewaring heeft: “Jij heet ook Jan? Geen wonder dat de post verkeerd aan kwam. Nou ik ontvang het heel graag.”

Het verhaal:

Al bijna twee jaar valt er post op de deurmat van Jan van Wijngaarden en zijn vrouw die niet voor hun bedoeld is. Het zijn ansichtkaarten, geschreven door mensen die zij niet kennen. De vrouw van Jan bewaart ze allemaal, het zijn er inmiddels vijf. Er staan wel voornamen van de afzender op, maar nooit de achternaam of het adres. De kaarten zijn geadresseerd aan J. Van Wijngaarden of de heer en mevrouw J. Van Wijngaarden-Faasse.

Verder denken we dat de schrijvers bestaan uit een man, vrouw en twee kinderen. Helma is de schrijvende vrouw, Edu de man en de kinderen heten Manda en Semira.”

Aanknopingspunten:
* afzenders: Helma, Edu
* waarschijnlijk heten hun kinderen Manda en Samira
* een christelijk gezin uit de regio Utrecht
* ontvanger moet zijn de familie J. van Wijngaarden-Faasse