Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: eerste vriendje Kees Stelling

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: eerste vriendje Kees Stelling

"Ik weet nog goed dat ik bij jullie thuis kwam."

In Wormerveer vinden we een woonwinkel van de familie Stelling. We bellen op en krijgen de eigenaresse aan de telefoon. Ze verwijst ons door naar haar moeder. We vragen naar Kees Stelling en dat blijkt een neef van haar te zijn: “Hij woont nu in Friesland en is getrouwd met Anneke.” Kees vindt het heel leuk dat hij wordt gezocht door Alice. Hij ziet haar familie nog voor zich en herinnert zich nog dat hij daar veel over de vloer kwam. Kees komt aan de lijn voor Alice, die opgetogen haar vriendje van toen begroet met: "Dag meneer Stelling!" Ze is erg blij dat ze Kees eindelijk kan vertellen dat haar broer Nico hem nog gezocht heeft. Dat wist hij niet, maar hij vindt het wel mooi om te horen. Zullen Alice en Kees elkaar nog eens gaan zien binnenkort?

Het verhaal
Alice Kuyper schrok toen vorig jaar haar broer Nico op sterven lag. Uit het niets begon hij over de eerste liefde van Alice: “weet je nog Alice, ik was een jongen van 11 toen je de verkering uitmaakte met Kees. Ik heb je nooit verteld dat ik hem zo aardig vond dat ik op mijn aller hardst achter hem aan ben gefietst om hem terug te halen.“

Dat waren Nico’s laatste woorden. En nu denkt ze steeds aan dat eerste vriendje, dat dagelijks bij haar langs kwam. Samen werkten ze bij de Bijenkorf. Zij was 18 en hij 19. Zelfs toen het over was en zij in Engeland ging wonen, bleef hij langskomen. Moeder heeft hem toen maar verteld dat het niet de bedoeling was.