Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: Nienke Lange uit Petten

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: Nienke Lange uit Petten

“Ik ben een soort moeder geweest voor Like”

We vinden Nienke Lange in Petten. De dorpsraad springt voor ons in de bres en belt bij haar aan. Nienke meldt daarna zichzelf met veel enthousiasme: “O, word ik gezocht door Like en haar familie? Ik heb zo vaak aan hen gedacht! Ik ben voor even haar moeder geweest.” Ze komt als verrassing aan de lijn en vertelt dat haar geadopteerde dochter net dit jaar haar biologische familie heeft gevonden in Indonesië. Ze hoopt Like dan ook verder te kunnen helpen. Binnenkort gaan ze elkaar opzoeken. Zal Like met hulp van Nienke misschien toch nog in de toekomst haar biologische familie vinden? Ze houden ons op de hoogte!

Het verhaal
Agnes en Jan Visser zoeken naar Nienke Langen in de hoop om erachter te kunnen komen wie de biologische ouders zijn van Like, hun geadopteerde dochter. Nienke Langen was ten tijde van de adoptie - net als Jan - in 1980 in Indonesië. Zij heeft hun adoptie van dichtbij meegemaakt en daarom zou ze meer kunnen weten over hoe het hele proces destijds is gegaan.

Like is nu 38 jaar en nieuwsgierig naar waar ze vandaan komt: “Onze dochter Like zat in een kindertehuis in Surabaya. De kinderen daar waren allemaal ziek.
Nienke heeft een grote rol gespeeld in ons adoptieverhaal, want ze was er al vanaf de start bij. Nienke heeft Like uit het kindertehuis gehaald! Als Nienke dat niet had gedaan, was Like er waarschijnlijk niet meer geweest.”

Kort na de adoptie hebben Agnes en Jan Nienke ook nog in Nederland gezien. Ze hebben Nienke toen zelfs opgezocht, in een klein plaatsje in Noord-Holland. Maar Jan en Agnes zijn vergeten welke plaats het ook alweer was. Misschien Wognum?