Adres Onbekend
KRO-NCRV

liefde Ben Oudendijk

  1. Nieuwschevron right
  2. liefde Ben Oudendijk

"Ik heb het Gerda al lang vergeven dat ze me niet kwam uitzwaaien!"

Beluister onderstaande fragment om te horen hoe het gesprek tussen Ben en Gerda verliep!

Het verhaal
Wanneer Gerda op een contactadvertentie in de Telegraaf reageert, klikt het gelijk tussen haar en de stoere Ben Oudendijk uit Haarlem. Gerda woont dan in Zeist en Ben is hier vaak te vinden. Ze spreken bijna een jaar lang regelmatig met elkaar af.

Er is alleen één probleem: Ben is van plan om met een zeilboot de wereld over te gaan… Hij wil graag dat Gerda meegaat maar zij wijst deze droom af: “Ik was toen vijftig jaar en zag dat helemaal niet zitten, maar hij was zo lief voor me en zo attent. Heel bijzonder. Hij was op zoek naar een andere vrouw, maar die kon hij eerst niet vinden.” Gerda heeft spijt dat ze het zo abrupt heeft stopgezet, enkel omdat ze niet mee wilde op reis: “Hij was zo geweldig en veel te lief. Ik wil zo graag weten hoe het verder met hem gegaan is.”

Gerda krijgt nog een uitnodiging van Ben om hem uit te zwaaien wanneer hij weggaat. Hier gaat ze niet heen, ook al wil Ben nog zo graag dat ze komt. Zijn schip is te water gelaten op 4 november 1995 bij scheepswerf Delta in Brielle: “Dat knaagt na zo veel jaar, dat ik daar nooit heen ben gegaan.”

Aanknopingspunten
* Ben Oudendijk
* geboren rond 1943
* woonde toen aan de R. Visscherlaan in Haarlem
* had een dochter en waarschijnlijk ook een zoon, hij was al opa
* in 1995 wilde Ben een wereldreis maken met zijn zeilboot
* werkte toen in een verffabriek
* heeft een tijdje in een rolstoel gezeten vanwege ziekte
* zijn schip is ter water gelaten op 4 november 1995 bij scheepswerf Delta
* dat adres was: Turfkade 35 in Brielle