Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: vader Peter de Muynck en zijn dochters

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: vader Peter de Muynck en zijn dochters

“Ze lijkt meer op onze vader dan wij!”

We krijgen reactie vanuit Spanje, waar dochter Lanien nog steeds woont. Haar vader heet Peter de Muynck en alle aanknopingspunten kloppen. Hij had inderdaad verkering met Corrie Paap in Zandvoort, maar dat Corrie destijds zwanger is geraakt heeft Peter nooit geweten. De hele familie wordt ingelicht. Peter is na zijn verkering met Corrie getrouwd met een Zandvoortse en met haar is hij nog altijd samen. Ze hebben samen twee dochters.

Als gezin vinden ze het hun plicht om Angelique te ontmoeten: “Als onze vader ook haar vader is, dan is zij onze oudere zus!” We reizen met het gezin De Muynck af naar het huis van Angelique en verrassen haar met haar vader, zijn vrouw én dochters: haar halfzussen. Angelique opent haar voordeur en is compleet overvallen. Ze krijgt een stevige hand van haar vader Peter. Beduusd kijken ze elkaar aan. “Ze lijkt meer op onze vader dan wijzelf!”, roept dochter Ilse uit.

Het verhaal
Angelique groeit op zonder haar biologische ouders, omdat ze gedwongen wordt afgestaan. Ze wordt geadopteerd en heeft een goede jeugd. Wanneer ze jaren later in contact komt met haar biologische moeder, blijkt dat vader Peter de Muink nooit geweten heeft dat zij zwanger was.

Hij heeft in 1967 een tijdje een relatie gehad met de moeder van Angelique. Onder druk van haar ouders, die in Zandvoort de strandtent ‘Paal 17’ hadden, maakte ze het uit toen bleek dat ze zwanger was. Peter wist hier niks van.

Het laatste wat Angelique gehoord heeft is dat vader naar Zuid-Holland vertrokken zou zijn, waarschijnlijk naar Sliedrecht. Ook heeft hij mogelijk een link met Spanje. Peter de Muink/Muinck zou nu achterin de zestig jaar moeten zijn.