Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: zus Nel

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: zus Nel

De zussen hebben inmiddels weer contact

Een oplossing in recordtempo: in 5 minuten heeft Amy-Lee beet. Met behulp van de buren – die wij wél weten te vinden! Nel is verhuisd naar een verzorgingstehuis, want haar man Ben is een paar weken geleden overleden: “Shit”, is Riets reactie als de zussen elkaar aan de lijn hebben. Op het eerste gehoor lijken ze niet enthousiast dat ze elkaar gevonden hebben. Als Ron vraagt om iets aardigs tegen elkaar te zeggen, schieten de nuchtere zussen in de lach: “Zo zijn wij niet!”, maar de blijdschap dat ze elkaar aan de lijn hebben is er niet minder om.​

Het verhaal
Er staat een dringende oproep op het antwoordapparaat van Adres Onbekend: "Ik ben mijn zus kwijt." Riet Burger-Blom (72) belt op 4 mei altijd met haar jarige zus Nel, maar wat ze ook doet, ze krijgt haar niet te pakken: "Ik bel haar drie keer per dag, maar ze neemt niet op."

Nel is het jongere zusje van Riet, maar ze zijn alle twee op leeftijd. Riet woont in Almere met haar man Ben en Nel woont in Anjum met háár man Ben. Ze zien elkaar door de grote afstand niet meer veel, maar ze bellen wel regelmatig. Nel heeft een paar jaar geleden een hersenbloeding gehad en ook haar man Ben is ziek. Reden voor ongerustheid bij Riet: zou er iets ernstigs aan de hand zijn?