Adres Onbekend
KRO-NCRV

Muzikale vriend Ebbo Gerritse

foto: Cees
  1. Nieuwschevron right
  2. Muzikale vriend Ebbo Gerritse

Een nicht van Ebbo Gerittse hoorde de oproep en meldde zich bij ons. Zij had namelijk nog wel een oud telefoonnummer van Ebbo en verteld ons dat hij in Frankrijk woont met zijn vrouw Winnie. Als wij Ebbo en zijn vrouw Winnie proberen te bereiken krijgen wij hun voicemail. Maar het was niet voor niets, want Ebbo belde terug! Ebbo wilt Cees graag zien en nodigt hem uit: 'Anders kom je nog een keer langs met je camper'. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal:

Cees groeide op in Capelle in Zeeland en zijn grootste hobby was om muziek te maken, maar niet in zijn eentje. Cees speelde namelijk onder andere samen met zijn Zeeuwse vriend Ebbo in een trio onder Cees zijn naam. Hiernaast waren zij ook op carnaval te vinden als de Flepsteppers: “We hebben 22 jaar in Tilburg, in de stadsschouwburg, met carnaval gespeeld. We hebben nooit echt carnavalsmuziek gespeeld, alleen maar een beetje wat we zelf leuk vonden en toen zijn we 22 jaar blijven hangen, met de carnaval.”

Ebbo was naast muzikant ook lasser bij Heerema in Vlissingen. Maar dit was niet hoe hij zijn toekomst voor zich zag, dus hij pakte zijn spullen en vertrok met zijn vriendin Winnie naar Frankrijk. Cees was benieuwd hoe het nieuwe leven van zijn vriend Ebbo eruit zag: “Een jaar of 15 geleden heb ik hem eens opgezocht in Frankrijk. Daar woonde hij toen met zijn vriendin en daarna heb ik nooit meer van hem vernomen en ik wil hem graag nog weer eens een keer zien.”

Aanknopingspunten:

* Ebbo Gerritse of Gerritsen

* geboren in Kruiningen in Zeeland

* heeft twee zoons: Robbie en Jeroen

* laatst bekende woonplaats: omgeving Montena, Frankrijk

* woonde daar met vriendin Winnie

* Ebbo was muzikant

* speelde 22 jaar voor carnavalsvereniging De Flepsteppers in Tilburg

Muzikale vriend Ebbo Gerritse