Adres Onbekend
KRO-NCRV

Grote liefde José

  1. Nieuwschevron right
  2. Grote liefde José

"Ik was destijds ook wel verliefd op jou hoor!"

De kaaswinkel blijkt niet De Kaashut maar De Boerenstolp te heten. En dan gaat het snel. We krijgen twee nummers door van José. Na enige verwarring meldt ze zichzelf gelukkig op onze voicemail: "Natuurlijk kan ik me Wim nog herinneren. Ik was destijds ook wel verliefd op hem hoor! Ik wil graag met hem in contact komen, maar liever niet op de radio...". Wim mag José dus gaan bellen na de uitzending! Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
In 1977 werkt Wim in rijwielenzaak Gebroeders de Jong in Amsterdam. Het is een doordeweekse avond als de mooie José de zaak binnenloopt en zij Wims leven op zijn kop zet: “Mijn baas zei dat er een mooie dame aankwam en dat ik een mandje voorop haar fiets moest monteren. Ze kwam binnen en nou… het was een hele mooie dame! Ik monteerde haar mandje en maakte een praatje. Ik kan me het gevoel nog goed herinneren. Het was liefde op het eerste gezicht! Ik werkte in die tijd bij de ziekenomroep van het Lucas Ziekenhuis en vroeg of ze eens wilde komen kijken. Dat wilde ze wel hoor! Maar we maakten geen concrete afspraak… ”

Toch gaat diezelfde vrijdag de deur van de studio al open: “De mond van de presentator viel open en hij zei: ‘Wim, wat heb jij dat ik niet heb?!’. Haha! Ze bleef de hele avond en na de uitzending ging ze mee wat drinken.” Vanaf die dag komt José twee keer in de week langs bij de studio. Ze hebben het gezellig, maar het zorgt ook voor een gecompliceerde situatie. Wim is namelijk al getrouwd en heeft kinderen: “Door José was ik totaal uit het veld geslagen! Ik was zo verliefd. Maar ik wilde mijn vrouw en kinderen niet in de steek laten. Ik had er echt last van… ”

Uiteindelijk besluit Wim voor zijn huwelijk te kiezen: “Toen José
​langskwam voor mijn 32e verjaardag ging het mis. Mijn vrouw had door wat er speelde tussen mij en José en ze was woedend. Ik koos voor mijn gezin en ik heb José na die middag nooit meer gezien. Mijn huwelijk ging daarna bergafwaarts en mijn vrouw ontmoette iemand anders. Ik kreeg de boemerang in mijn nek en we zijn gescheiden... Ik durfde het niet goed aan om José nog eens op te zoeken. Ik weet ook niet of mijn gevoelens wederzijds waren. Dat zou ik graag willen weten. Ik ben benieuwd hoe het haar is vergaan. Ze heeft zoveel indruk gemaakt, dat ik haar niet zomaar kan vergeten.”

Aanknopingspunten:
* José (achternaam onbekend)
* geboren rond 1952/1953
* werkte in 1978 op zaterdag in kaaswinkel De Kaashut op de Stadionweg in Amsterdam
* haar moeder was de eigenaar van die kaaswinkel
* keek vanuit hun woonhuis uit op de Derkinderenstraat, ongeveer ter hoogte van de Jan Tooropstraat
* José was knap, blond, had donkere ogen en was een ‘Marilyn Monroe-type’
* droeg vaak wijde rokken
* kwam in 1977 en 1978 vaak bij Radio Lucas in het Lucas Ziekenhuis in Amsterdam
* liet haar fiets maken bij fietsenmaker Gebroeders De Jong in de Haarlemmermeerstraat
* droeg vermoedelijk Chanel parfum

Wim zoekt grote liefde José - deel 1

Wim zoekt grote liefde José - deel 2

Wim zoekt grote liefde José - deel 3

Wim zoekt grote liefde José - deel 4

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend