Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vervolg: Amer zocht zijn dochter Maxima Polak

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Vervolg: Amer zocht zijn dochter Maxima Polak

“Ik wist pas sinds kort zijn naam en heb hem altijd willen vinden…”

Amer en Maxima doen voor de zekerheid een DNA-test na de uitzending. Nu hebben ze de uitslag! Luister naar het fragment hieronder om te horen wat de uitslag is...

Tijdens de uitzending
Een hele mooie ontmoeting tussen dochter Maxima en haar vader Amer vandaag. Maxima: “Ik wist pas sinds kort de naam van mijn vader en heb hem altijd willen vinden…” Zie hieronder een sfeerimpressie van de ontknoping in het verhaal en beluister het geluidsfragment voor het hele verhaal.

Het verhaal
In 2001 werkt Amer bij een pizzeria in Zandvoort en ontmoet daar de Poolse Joanna Polak: “We kregen iets en gingen ook samenwonen. Maar het ging over en zij vertrok naar Leiden. Maar ja, ze was wel zwanger... In 2002 is ze bevallen van een dochter: Maxima...” Eigenlijk twijfelt Amer nu, 21 jaar later, nog steeds of hij de vader is van het kind: “Joanna zei van wel, maar er was veel onduidelijkheid. Ik ben wel langsgegaan en mocht twee minuten naar binnen om de baby te zien. In onze familie hebben we hele opvallende neuzen en Maxima had ook zo’n neus. Nu blijft door mijn gedachten spoken of ik wel of niet nog een dochter heb...”

Stel dat Amer inderdaad Maxima’s vader blijkt te zijn, dan is ze van harte welkom bij hem en zijn nieuwe vrouw: “Als het inderdaad mijn kind is, dan is ze voor mij hetzelfde als mijn andere dochter. Het is toch mijn vlees, mijn mens. Ik zou alle verloren tijd samen willen inhalen. We richten zo een extra kamer voor haar in bij ons thuis! Maar misschien weet ze wel helemaal niets over mij...”

Aanknopingspunten:
* mogelijke dochter: Maxima Polak
* geboren in juli 2002
* haar moeder is de Poolse Joanna Polak
* Joanna werkte rond 2001 bij een pizzeria vlakbij het station in Zandvoort
* ze heeft een tijd daar in de buurt gewoond samen met Amer
* waarschijnlijk is Maxima in Hoorn opgegroeid

Video niet beschikbaar

Amer zoekt dochter Maxima Polak

Maxime zoekt biologische vader TB