Adres Onbekend
KRO-NCRV

Opgelost Leonore de Boer

  1. Nieuwschevron right
  2. Opgelost Leonore de Boer

“Ik mis de goede gesprekken die ik met Eleonora kon voeren.”

Eleonora de Boer staat in de krant! We treffen haar naam in de Volkskrant. Het stuk heet ‘vrijheid blijheid’ en gaat over Eleonora en een Marianne uit Haarlem die er samen graag op uit trekken met een camper. Dan hebben we beet en Eleonora vindt het maar wat leuk dat Eli haar zoekt. Ze pakt meteen haar camperbusje en rijdt naar Hilversum om Eli te verrassen. “Nou ja, wat een verrassing!” Eleonora vindt het ook verrassend dat Eli haar zoekt: “Ik heb nooit door gehad dat ik zo belangrijk ben geweest voor hem.” Ze spreken af het contact nog lang voort te zetten.

Luister hieronder naar het verhaal én de ontmoeting:

Het verhaal:
Begin jaren 80 besluit Eli Akihary om het roer drastisch om te gooien. Hij moet voor zijn werk vaak naar het buitenland als technisch specialist. Hij besluit om zich te laten omscholen. “Ik dacht ik ga mij verdiepen in de karakters van mensen en meldde me aan bij de studie Maatschappelijk Werk van de Sociale Academie in Amsterdam.”

De 45-jarige Eli is vanwege zijn eerdere loopbaan de oudste van alle studiegenoten. Maar, hij heeft het prima naar zijn zin tussen alle twintigers. “Ik had in mijn technisch werk altijd samengewerkt met mannen, dus ik wilde me nu wel eens verdiepen in de vrouwelijke studiegenoten.” Hij vindt snel een klik met de twintig jaar jongere Eleonore de Boer. “Ik had het over een cliënt van mij. Toen bleek dat zij deze jongen ook onder behandeling heeft gehad. Samen konden we heel goed sparren over ons werk.”

Eleonora, roepnaam Leonore, de Boer werkt in de jaren 80 bij de Raad voor de Kinderbescherming in Haarlem en werkt met heel veel jongeren in de regio Noord-Holland. Eli kijkt terug op een hele goede vriendschap. “We hadden heel veel raakvlakken en ik mis die gesprekken met haar.”