Adres Onbekend
KRO-NCRV

Terugblik: René vond leidster Jos van Willemijntje

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: René vond leidster Jos van Willemijntje

Jos en René hebben elkaar eindelijk ontmoet!

Het verhaal van René kan natuurlijk niet ontbreken in onze nieuwjaarsuitzending. Hij zocht leidsters van kindertehuis Willemijntje: Jos & Betty. Eerst raakte hij ontroerd toen de broer van de overleden Betty Atteveld voor hem aan de lijn hing; later viel zijn mond open toen Jos Erren opeens voor zijn neus stond in de studio! Beluister het fragment hieronder voor een terugblik op deze prachtige ontknoping.

Tijdens de uitzending
Op de valreep belt iemand die de achternamen van Betty en Jos weet: Betty Atteveld en Jos Erren. Ze woonden allebei in Utrecht. De lijnen blijven open voor iedereen die meer over hen weet op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl! Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Een week later is er nieuws voor René. Helaas hebben we hem moeten vertellen dat Betty Atteveld niet meer leeft, maar haar broer reageert wel. René is ontroerd: “Ik heb alleen maar positieve verhalen te vertellen over jouw zus!” Beluister de uitzending van 7 november 2021 voor het gesprek tussen René en Betty’s broer. We zoeken ondertussen nog verder naar Jos Erren, wie weet waar zij is gebleven? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl.

Op 21 november 2021 de ontknoping in deze zoektocht: Jos Erren komt naar de studio om René te ontmoeten! "Ik voel meteen weer zoveel warmte tussen ons!" Beluister het fragment hieronder voor het eerste gesprek tussen Jos en René.

Het verhaal
René gaat in zijn jeugd van kindertehuis naar kindertehuis. Rond 1967 komt hij terecht in kindertehuis Willemijntje in Bosch en Duin. Hij zit daar van zijn zesde tot ongeveer zijn elfde. “Ik heb een goede jeugd gehad en dat komt vooral door de leidsters van dit kindertehuis. Ik blijf daar toch aan denken. Het voelde als een huis, een echt thuis. Er was structuur en vastigheid, precies waar een kind behoefte aan heeft."

Er zijn in die tijd verschillende leidsters: Joke Reusken, Debbie, Betty, Jos en Aleid. “Ze hebben mij grootgebracht. Ze hebben me gemaakt tot wie ik nu ben, wat ik uitstraal. Dit klinkt misschien heel zweverig, maar ik meen het wel. Ik zoek vooral Betty en Jos. Zij staan met een vrolijk gezicht in mijn hoofd, als die plaatjes zie ik nu ook voor me. Ik wil ze dat vertellen."

Aanknopingspunten:
* Betty en Jos
* leidsters in kindertehuis Willemijntje in Bosch en Duin aan de Denneweg 18 (in ieder geval rond 1967 tot 1972)
* Jos woonde in Velp
* Jos en Betty waren destijds beiden begin twintig (dus geboren tussen 1944 – 1950)
* Jos had een bril en donker haar
* Betty had geen bril en lichter haar
* de achternamen zijn onbekend
* in het kindertehuis werkte ook Joke Reusken, zij was destijds in de dertig
* in het kindertehuis werkten ook twee leidsters genaamd Aleid en Debbie
* Debbie was een beetje getint en klein

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
René en Jos - kindertehuis Willemijntje

René zoekt leidsters kindertehuis Willemijntje

René zoekt leidster Jos Erren

René vindt leiding kindertehuis Jos Erren