Adres Onbekend
KRO-NCRV

oppaskind Jeroen der Weduwe

  1. Nieuwschevron right
  2. oppaskind Jeroen der Weduwe

Nu moeten we hem alleen nog zelf te pakken krijgen...

Het regent tips! Jeroen blijkt niet de Weduwe te heten, maar der Weduwe. Hij is bekend in Castricum. Radio Castricum geeft ons dan ook de gouden tip. Zij hebben het telefoonnummer van Jeroen! Nu moeten we hem alleen nog zelf te pakken krijgen... Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Bernadette is negentien jaar oud wanneer ze bijna elke dag van Beverwijk naar Castricum fietst. Ze gaat dan naar haar oppasadres: “Ik paste daar op Jeroen der Weduwe. Hij was mijn enige oppaskindje en het was een heel makkelijk jochie. Samen gingen we met de wandelwagen boodschappen doen of naar het park, de eendjes of het hertenpark. Ik heb hem in die tijd zindelijk gemaakt en leren lopen! Ik kan me nog een foto herinneren waar hij zijn eerste stapjes zet. Hij heeft een tuinbroekje aan en maakt een grote stap over de straattegels.”

Oppaskind Jeroen groeit op in een hele leuke familie, waar Bernadette ook wel eens komt: “Zijn moeder was een onderwijzeres op een basisschool en zijn vader was een heer, altijd in pak! Jeroen had ook nog een broer Hans en een zus Willemijn. Het waren hippe mensen. Die kinderen hadden gerust een roze en een rode sok aan. Zijn ouders hebben toen een surprise gemaakt voor mijn uitzet, omdat ik dat jaar ging trouwen! Ik heb ook nog zo’n Delftsblauw bord hangen. Zijn moeder vond dat oubollig! Ik heb het toen maar aangenomen… En nu spaar ik het en hangt het als sier aan de muur!”

Op zijn vierde gaat Jeroen met zijn moeder mee naar de basisschool: “Ik hoefde toen niet meer op te passen... Ik ben een kindervriend en vond het altijd heerlijk zo’n jochie! Ik kom zelf uit een groot gezin van tien zussen en drie broers. Ik heb zelf één kind, maar ook kleinkinderen! Door hen denk ik vaak terug aan Jeroen. Ik zou hem zo graag willen vragen of hij mij herinnert. Hoe zou het met hem zijn?”

Aanknopingspunten:
* Jeroen der Weduwe (mogelijk de Weduwe of iets wat hier op lijkt)
* geboren in 1969/1970
* zijn moeder was onderwijzeres op een basisschool in Castricum.
* zijn vader werkte op kantoor (mogelijk in Amsterdam)
* Jeroens broer heette Hans en zijn zus Willemijn
* Hans was de oudste, daarna Willemijn en daarna Jeroen
* het gezin verhuisde naar een zijstraat van de Dorpstraat In Castricum
* die straat had een koninklijke naam (mogelijk Wilhelmina)
* mogelijk hebben ze vlakbij de Oranjelaan in Castricum gewoond, tegenover een grasveld
* Jeroen had blond, recht haar en was een beetje alternatief aangekleed

Bernadette zoekt oppaskind Jeroen der Weduwe - deel 1

Bernadette zoekt oppaskind Jeroen der Weduwe - deel 2

Bernadette zoekt oppaskind Jeroen der Weduwe - deel 3