Adres Onbekend
KRO-NCRV

oud-collega Mirjam Thomassen

  1. Nieuwschevron right
  2. oud-collega Mirjam Thomassen

Na een druk leven hebben ze elkaar nu terug, gewoon in Amsterdam!

In de vorige uitzending spraken we Mirjams voicemail al in. Heeft ze inmiddels gereageerd? Ja hoor! Eindelijk kunnen vriendinnen Jeanette en Mirjam elkaar spreken. "Ja natúúrlijk weet ik nog wie je bent!" Het hele gesprek hoor je in de uitzending van 29 september 2019.

In de uitzending
Via Mirjams man komen we achter haar getrouwde achternaam en die komt niet veel voor: Schulte Fischedick. We bellen rond in de familie en Mirjam wordt herkend door een neef. We krijgen van hem een telefoonnummer, maar krijgen helaas geen gehoor. Jeanette laat wel een voicemail achter: "Ik hoop dat je snel contact met me wil opnemen!" Laten we hopen dat ze dat doet!

Het verhaal
In de jaren 80 woont Jeanette in Tokyo. Haar man werkt daar als diplomaat op de ambassade en zelf doet Jeanette ook het een en het ander op de afdeling Buitenlandse Zaken. Een van de fijnste collega’s daar is Mirjam Thomassen. Jeanette en haar man kunnen het zo goed met haar vinden, dat ze een tijdje bij hen in huis woont. Ze is dus meer dan alleen een collega: “We waren allebei nog jong, een jaar of vijfentwintig. We hadden veel lol met elkaar, maar ze was er ook bij op de meest cruciale momenten zo ver weg van Nederland. Mijn oudste zoon Bas is in Toyko geboren en Mirjam heeft mijn zwangerschap heel bewust meegemaakt.”


Na ongeveer drie jaar verhuizen Jeanette en haar man weg uit Tokyo, maar Mirjam blijft daar hangen. De laatste keer contact moet in 1989 zijn geweest: “Toen overleed mijn man. Plotseling. Hij was toen 38 jaar en liet mij achter met onze kinderen. Mirjam heeft mij destijds gebeld en dat was een heftig en verdrietig gesprek. Ik had haar telefoonnummer niet en helaas hebben we daarna nooit meer contact gehad...”

Aanknopingspunten:
* Mirjam Thomassen
* geboren in februari 1954
* was vrij groot, ongeveer 1.80m en had lang donker haar
* is geboren in Nijmegen
* haar vader had een slagerij (in Nijmegen?)
* ze had een jonger zusje en een jongere broer
* Mirjam had de zwarte band in Aikido
* deed waarschijnlijk iets met polo

Jeanette zoekt oud-collega

Jeanette zoekt oud-collega Deel 2

Jeanette zoekt oud-collega Deel 3