Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet gevonden: halfbroer en -zussen

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet gevonden: halfbroer en -zussen

“Je kent ze nog niet, maar wanneer je 18 wordt leer je ze wel kennen”

Van de 10 kinderen staan er maar 5 kinderen daadwerkelijk op de naam van vader Sixto Thompson. De drie kinderen die Jurnaima zoekt zijn nergens terug te vinden met zijn vermelding. Dat komt omdat hij waarschijnlijk niet getrouwd is geweest met de moeders van deze kinderen. Ook het archief kan ons niet verder helpen. Hopelijk zingen de namen Junessca, Junellie en Junnymar nog lang rond en horen we binnenkort van henzelf. Wij blijven doorzoeken!


Het verhaal
Naima (20) heeft een gigantisch grote, Curaçaose familie. Ze groeit op bij haar moeder, want haar ouders gaan al snel uit elkaar. Naima houdt wel contact met haar vader. Jarenlang groeit Naima op met het idee dat zij het oudste en eerste kind van haar vader is, maar haar vader blijkt al vóór haar kinderen te hebben gekregen.

Naima’s vader Sixto Thompson vertelt in 2012 voor het eerst dat hij drie kinderen had voor het huwelijk met Naima’s moeder. “Hij zei uit het niets: ‘Je hebt een broer en twee zussen. Je kent ze nog niet, maar als je 18 wordt leer je ze wel kennen.” Inmiddels is Naima 20 jaar en heeft ze haar vaders drie eerdere kinderen nog nooit ontmoet.

Vader Sixto Thompson woont inmiddels weer op Curaçao. Hij heeft in totaal 10 kinderen gekregen. Naima kent ze allemaal, behalve zijn eerste drie kinderen. “Mijn vader wil er niet over praten, maar ik wil ze leren kennen. Ik vind familie heel belangrijk en ik hoop ze gauw te ontmoeten.”

Aanknopingspunten:
* haar broer Junnymar (of Djunnymar) en haar zussen Junessca (Djunnesca) en Junellie (Djunellie)
* Één van de zussen is 20 jaar nu, de andere zus zou rond de 24 moeten zijn en de broer wordt dit jaar 27
* Broer Junnymar van 27 heeft twee kinderen: twee zoons
* Één daarvan is pasgeboren
* De broer en zussen zouden mogelijk in Rotterdam kunnen wonen
* Met mogelijk de achternaam Thompson
* Vader heet: Sixto Makarius Thompson
* Bijnaam vader: Junny
* Laatst bekende adres van vader: Stephensonstraat in Groningen
* Vader heeft tien kinderen in totaal
* Laatste werkgever van vader: in de keuken van het UMCG