Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: eerste liefde Peter de Jong

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: eerste liefde Peter de Jong

De NS maakt er een heuse kerstmissie van om Peter op te sporen...

Peters vader zou bij de NS gewerkt hebben en die staan te springen om ons te helpen. Ze maken er daar een heuse kerstmissie van om Peter op te sporen. Dat duurt alleen nog even, dus hopelijk binnenkort meer. Truus' verhaal is in ieder geval te horen in onderstaande fragmenten.

Het verhaal
Op camping Rabit Hill op de Veluwe komt Truus in 1966 een jongen tegen. Peter de Jong is achttien en slaapt alleen in een tentje, vlakbij het huisje waar zij verblijft met haar familie: “Het was een lange, donkere jongen. We ontdekten elkaar tijdens een spooktocht door het bos: “Hij pakte mijn hand, keek me aan en zei: ‘jij bent het en jij wordt het’. Ik was vijftien en werd voor het eerst in mijn leven overvallen door de liefde. Dat was zo bijzonder. Zo zuiver.” Wanneer Truus samen met Peter het bos uitkomt, brandt het kampvuur al. Ze strijken daar samen neer: “Iedereen zag natuurlijk dat er iets gaande was!” De twee verliefde tieners trekken de hele week met elkaar op. Ook na de vakantie houden ze contact: “Hij kwam nog bij mij thuis vanuit Rotterdam naar Rheden.”

Uiteindelijk gaat het mis door een stom misverstand. Om het uit te praten besluit Truus zelfs helemaal naar Rotterdam te fietsen: “Halverwege ben ik maar gaan liften. Maar toen ik bij hem op de stoep stond in de buurt van Diergaarde Blijdorp, waren zowel Peter als zijn moeder niet erg aardig. Daarna heb ik hem nooit meer gezien...”

Wat Truus nooit geweten heeft is dat Peter zo’n vijfentwintig jaar later contact heeft gezocht met Truus: “Mijn ouders hebben dat altijd verzwegen. Terwijl ik toen ook single was! Dat betreurde ik enorm. Ondanks alles is Peter altijd de rode draad in mijn leven gebleven.”

Aanknopingspunten:
* Peter de Jong
* waarschijnlijk geboren in 1947
* woonde in de jaren 60 in de Van der Horststraat 5, Rotterdam 4
* stond in 1966 op camping Rabbit Hill op de Veluwe
* Peter zat op de HTS in Rotterdam
* hij studeerde daar Weg en waterbouw
* zijn vader werkte bij de NS
* Peter heeft bij de gemeente Rotterdam gewerkt

Truus de Wit zoekt liefde Peter de Jong Deel 1

Truus de Wit zoekt liefde Peter de Jong Deel 2