Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: bijzondere vriendin Esther Kruis

foto: Marieke
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: bijzondere vriendin Esther Kruis

“Ik heb nog altijd spijt van de manier waarop ik de vriendschap heb verbroken...”

Zoeken naar Esther met die meisjesnaam Kruis lijkt onbegonnen werk. Het enige wat we online vinden is een vermelding, maar het is de vraag of dat de juiste Esther is. De lijnen blijven dus open voor iedereen die meer weet op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl!

Het verhaal
Precies een jaar geleden komt Marieke haar vroegere vriendin Esther Kruis plotseling tegen op een terrasje in Houten: “We hadden elkaar toen al dertien jaar niet gezien of gesproken. Opeens zat ze daar met haar hele gezin. Ik wist meteen dat ik de kans moest grijpen om te zeggen dat ik spijt had van hoe ik onze vriendschap had verbroken. Ik vond het heel moeilijk om haar aan te spreken, maar ik deed het toch. Ze begon meteen te huilen en riep dat dit het mooiste cadeau was dat ze kon krijgen. Ze was net jarig geweest. Die empathie en emotie had ik niet verwacht. Ik kon zelf niet huilen, ik huil bijna nooit. We gingen al snel over tot de praktische dingen. ‘Dit zijn zeker je kinderen?’, vroegen we elkaar. Ik wilde zo snel mogelijk weer weg, want iedereen op het terras zat te kijken. Ik voelde me ongemakkelijk. We hebben toen geen contactgegevens uitgewisseld.”

Nu alles een beetje heeft kunnen bezinken zou Marieke graag verder praten met Esther, over hun bijzondere vriendschap van vroeger: “Ik heb Esther leren kennen in café Toque Toque in Utrecht. In die periode was ik heel ver van wie ik was. Ik heb veel gekkigheid achter de rug. Mijn moeder is de sleutelfiguur in het hele verhaal, ik heb me door haar vaak in de steek gelaten gevoeld. Toen ik Esther ontmoette in dat café zag ik een moeder in haar. Ze was wat ouder dan ik en haar karakter was heel dominant, dat had ik nodig op dat moment. We gingen veel uit samen. Esther nam me mee op sleeptouw en was best bepalend, van wat we gingen eten tot waar we op vakantie gingen. Ik vond het heerlijk, iemand die helemaal voor mij zorgde en me duidelijk liet weten dat ik veel waard was. Toch werd al die aandacht op een gegeven moment verstikkend. Uiteindelijk zijn er bepaalde dingen gebeurd, waardoor ik in 2007 besloot de vriendschap te verbreken. Maar ik heb nog altijd spijt van de manier waarop ik dat toen heb aangepakt... Ik weet niet of ze nu wel weer contact met mij wil, maar ik mis onze vriendschap en zou graag met haar praten.”

Aanknopingspunten voor website:
* Esther Kruis
* geboren begin september omstreeks 1973-1976
* werkte 1999 in een café in Utrecht: Toque Toque
* studeerde Psychologie in Utrecht
* woonde in ieder geval in 2006 aan de Zadelstraat daar
* heeft een halfzusje Lea
* Lea danste aan een bekende dansschool in Amsterdam en deed daar een opleiding showdans
* begin 2000 heeft zus Lea op jonge leeftijd een kind gekregen van haar man Maurice
* Esther heeft nu een relatie en tenminste twee kinderen: een dochter (geboren rond 2011/2012) en een zoon (geboren rond 2013/2014)
* op 13 september 2020 zat Esther in Houten op het terras van De Roskam
* ze leek op Cameron Diaz met kort, bruin haar, groene ogen en een rond gezicht

Esther in 2005 - zoekster Marieke

Bijzondere vriendin Esther kruis deel 1

Bijzondere vriendin Esther kruis deel 2