Adres Onbekend
KRO-NCRV

stiefbroer en -zussen Sandra, Judith en Robert van Veen

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. stiefbroer en -zussen Sandra, Judith en Robert van Veen

“Ik dat jij foto's van ons hebt die ik nog nooit heb gezien!"

We worden getipt dat Sandra nu Schra zou heten en actief is bij de handbalvereniging. Via een collega krijgen we contact met haar en alles klopt! Ze komt als verrassing aan de lijn voor Romy: "Ik zie dat jij foto's van ons hebt die ik nog nooit heb gezien!" Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal en deze telefonische hereniging tussen Romy en Sandra.

Het verhaal
Romy's moeder Lenie trouwt eind 1961 met Joop van Veen. Het echtpaar heeft dan al een heel leven achter de rug. Lenie heeft al twee kinderen: Romy en haar zus en Joop kwam zelfs met drie kinderen naar het stadhuis in Alkmaar: Sandra, Judith en Robert van Veen. "Zijn drie kinderen zijn geboren in Australië, waar hun biologische moeder is overleden. Na haar dood verhuisde hun vader Joop terug naar Nederland en daar ontmoette hij mijn moeder Lenie. Joop trok met zijn kinderen bij ons in en ik had er opeens een broertje en twee zusjes bij. Maar zeven maanden na het huwelijk gebeurde er iets vreselijks. Joop overleed na verkeerde medicatie aan een gesprongen blinde darm..."

Op dat moment zijn Sandra, Judith en Robert nog niet wettelijk bij Lenie ondergebracht. Een tante van hen neemt dan de zorg voor de kinderen op zich en haalt ze uit huis bij Lenie. "Plotseling waren ze weg. Ik herinner me vreemde taferelen in het buitenzwembad in Alkmaar. Daar zagen we de drie kinderen zwemmen, op een paar meter afstand van ons. Maar dan ging die tante er altijd tussen staan. Mijn moeder vond dat vreselijk.” Romy is nu op zoek naar haar stiefbroer en -zussen. “Ik heb veel documenten voor ze, van foto’s tot oude paspoorten. Maar ik ben met hen opgegroeid: ik wil vooral graag weten hoe het met ze is”.

Aanknopingspunten:
*
stiefbroer en -zussen Sandra, Judith en Robert van Veen
* geboren in 1956, 1957 en 1960
* hun vader is Johannes Simon (roepnaam Joop) van Veen, geboren in 1931
* Joop is vanuit Nederland naar Australië geëmigreerd samen met de moeder van de drie kinderen: Hermina Alida van Kroone
* hun moeder is in Australië overleden
* vader Joop is toen teruggegaan naar Nederland met de drie kinderen
* in 1962 is vader Joop in Nederland opnieuw getrouwd met Lenie
* zeven maanden na zijn huwelijk met Lenie is Joop overleden in 1962
* de tante van zijn drie kinderen heeft hen verder opgevoed
* ze hebben heel lang aan de Nieuwpoortlaan in Alkmaar gewoond

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Romy in studio | Foto's van vader Joop, moeder Lenie en hun kinderen

Romy zoekt stiefbroer en zussen Sandra, Judith en Robert van Veen