Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vervolg: Otto zoekt eerste liefde Ymke van Veen

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Vervolg: Otto zoekt eerste liefde Ymke van Veen

“Hallo Otto, hier ben ik hoor. In levenden lijve!"

Er is aanleiding om Otto's verhaal terug te halen. Destijds kregen we via een tipgever bericht over Ymke's overlijden en daar was Otto behoorlijk door geëmotioneerd. Maar nu komt er een verrassend bericht binnen op onze voicemail... Ymke blijkt namelijk springlevend te zijn! Als Otto een beetje bekomen is van de schrik, komt ze ook nog voor hem aan de lijn. "Hallo, Otto, hier ben ik hoor. In levenden lijve!" Beluister de uitzending van 8 mei 2022 voor de spannende ontknoping van deze zoektocht.

Een week later blikken we met Otto terug op deze bijzondere wending in zijn zoektocht. Is hij inmiddels bekomen van de schrik? En hoe is het contact nu tussen hem en Ymke? Je hoort het in de uitzending van 15 mei 2022.

Tijdens de uitzending
Op zondag 6 maart 2022 komen we terug op dit verhaal. Helaas horen we van tipgeefster Lida dat Ymke hoogstwaarschijnlijk al op jonge leeftijd is overleden... Dit nieuws grijpt zoeker Otto behoorlijk aan. We zoeken nog wel naar nabestaanden, die dit bericht kunnen bevestigen en die meer over Ymke van Veen kunnen vertellen. We zijn bereikbaar op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de fragmenten hieronder voor Otto's hele verhaal.

Het verhaal
Op 16-jarige leeftijd komt Otto zijn eerste grote liefde Ymke van Veen tegen, ze woont slechts honderd meter bij hem vandaan in Voorschoten en heeft donkerblond getoupeerd haar. "Ymke woonde met haar moeder en zussen Hanny en Anneke en na zijn werk was ik daar ook vaak te vinden. Ik kwam er graag en haar zussen waren getuigen van onze opbloeiende liefde!" Uiteindelijk duurt die verkering een jaar, totdat het abrupt eindigt. "Ik verhuisde naar Leiden en ging in de horeca werken. Ik vond het lastig om met Ymke over onze relatie te praten. Na mijn verhuizing heb ik haar eigenlijk gewoon genegeerd... Daarvoor moet ik me verontschuldigen. Ik was jong en dom en dan doe je gekke dingen."

Otto's leven gaat door en op 22-jarige leeftijd trouwt hij. Dit huwelijk houdt geen stand, maar tijdens zijn tweede huwelijk krijgt Otto een telefoontje van Anneke's zus: "Dat was in 1962. Ik was niet thuis en mijn vrouw heeft opgenomen. Ze zei dat Anneke mij wilde spreken. Ik heb toen geen actie ondernomen en dat vind ik nu heel stom! Anneke verdient beter, het is een schat van een meid. Ze zag er altijd prachtig uit met donkerblond opgestoken haar. Ik wil me zo graag verontschuldigen…”

Aanknopingspunten:
* liefde Ymke van Veen
* geboren rond 1946
* Ymke had een oudere zus Hanny en een jongere zus Anneke
* er was ook een broer Cor
* die ging samen met een vriend naar Australië of Nieuw-Zeeland rond het jaar 1959
* laatst bekende adres: in een flat bij het Albert Schweitzerplantsoen in Voorschoten (mogelijk de Professor Einthovenlaan)
* Ymke woonde alleen met haar moeder, want vader was al overleden

Zoeker Otto nu & vroeger (links op de cover)

Otto zoekt eerste liefde Ymke van Veen

Vervolg: Otto zoekt eerste liefde Ymke van Veen