Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vriendin Leonoor van Steen

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Vriendin Leonoor van Steen

“Iedereen dacht dat we zussen waren!”

Leonoor zelf lijkt onvindbaar, maar er gaat wel een spoor naar familie van haar in Limburg. We vinden Leonoors zus Heppie en dan gaat het snel. Leonoor, die ook in Limburg woont, is heel enthousiast en komt voor Paula aan de lijn: “Ik heb een ongeluk gehad, waardoor mijn geheugen heel slecht is... Maar ik vind het heel leuk!” Paula is vaak in Limburg en komt binnenkort bij haar langs om te praten over vroeger. “Ik wil je wel bijpraten!” Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal!

Het verhaal

Het is 1980. De 23-jarige Paula is net gestopt met haar studie als ze op een leuke vacature in de Volkskrant stuit: SCHIPHOL ZOEKT BEVEILIGERS. “Ik had zoiets van: ik moet iets anders gaan studeren. Hoe haal ik dat geld bij elkaar? Ik was met heel veel dingen tegelijk bezig om mijn leven weer op poten te zetten en ondertussen liep ik op Schiphol…” In die periode trekt ze dag en nacht op met haar drie jaar jongere collega Leonoor van Steen. “We bleken erg op elkaar te lijken; we hadden allebei kort donker haar. Iedereen dacht dat we zussen waren!” Voor Paula voelt dat dan ook zo: “Zij was eigenlijk een wat onzekerder versie van mij. Ik had het gevoel dat ik haar moest beschermen.”

In hun tijd op Schiphol draait het vooral om werken en naar de kroeg gaan. “Na het werk gingen we de kroeg in. Het was lang leve de lol!” Maar als Paula na anderhalf jaar haar ontslag indient en Leonoor niet veel later een vriend krijgt, verwatert het contact. Daarbij speelt mee dat Paula het niet goed kan vinden met Leonoors vriend. “Ik ben niet letterlijk de deur uitgezet, maar het was wel de bedoeling dat ik daar niet meer kwam. Op een gegeven moment kon ik niet anders dan het laten…” Na al die jaren laat Leonoor haar nog steeds niet los. “Ik wil zeker weten of het goed met haar gaat!”

Aanknopingspunten:
* Leonoor van Steen
* geboren rond 1960
* komt uit Heerlen
* heeft rond 1980 als beveiliger op Schiphol gewerkt
* woonde toen in Amstelveen
* haar vriend had een Alfa Romeo
* haar vader was ziek en had mogelijk MS
* ze had een jongere zus genaamd Heppie (schrijfwijze is niet zeker)
* ze had kort donker haar

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Zoekster Paula in de studio en vroeger

Paula zoekt vriendin Leonoor van Steen (deel 1)

Paula zoekt vriendin Leonoor van Steen (deel 2)