Adres Onbekend
KRO-NCRV

Juthart Saelim zoekt Rotterdamse vriendin Rhani

  1. Nieuwschevron right
  2. Juthart Saelim zoekt Rotterdamse vriendin Rhani

“Door haar heb ik mijn weg gevonden in Nederland”

Juthart komt in de jaren 80 vanuit Thailand naar Nederland om hier een bestaan op te bouwen. Ze sticht een gezin in Nederland en wil dat haar kinderen hier onderwijs genieten en een leven kunnen hebben. Juthart leert Rhani kennen wanneer ze net een week in Nederland is. Ze raken aan de praat en Rhani biedt aan om haar te helpen met de Nederlandse taal en organiseert allemaal leuke dingen om te doen. “Een heel aardige vrouw. Ze heeft mij heel erg geholpen. Toen ik hier kwam probeerde ze mij te helpen mijn weg te vinden hier in Nederland. Ik had het zonder haar niet willen doen.”

Vijf jaar geleden verhuist Juthart toch voor onbepaalde tijd weer naar Thailand. Ze neemt haar adresboek mee met al haar Nederlandse vrienden en kennissen erin opgeslagen. Alleen bij terugkomst in Nederland is ze het hele boek kwijtgeraakt. “Daar stond ik dan in Nederland. Ik kon niemand bellen!”

Inmiddels is Rhani alweer twee jaar terug in Nederland. Ze woont tegenwoordig in Amsterdam, maar dit heeft ze aan Rhani niet kunnen laten weten. Hopelijk reageert Rhani op haar oproep.

Aanknopingspunten:
* vriendin Rhani uit Rotterdam
* nu rond de 68 jaar
* had een dochter: June
* had ook nog een zoon: Immanuel