Adres Onbekend
KRO-NCRV

NOG NIET OPGELOST: Mogelijke halfzus Esther Oti

foto: Elon
  1. Nieuwschevron right
  2. NOG NIET OPGELOST: Mogelijke halfzus Esther Oti

"Ik lijk heel erg op haar!"

Tijdens de uitzending
Helaas is de zoektocht naar Esther Oti lastig. De achternaam is zelfs nog onzeker. Het kan namelijk Tielenburg zijn, maar ook Kwasi of Oti. Wie weet meer over deze Esther uit Dordrecht of Den Haag? Bel 0800 3030300! Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Hoewel Elon in een liefdevol pleeggezin opgroeit, raakt hij als tiener toch nieuwsgierig waar hij nu écht vandaan komt. "Sinds mijn zeventiende heb ik af en toe contact met mijn biologische vader Hans Tielenburg. Ik heb ook nog contact met een zus van hem: tante Magda. Van haar kreeg ik te horen dat mijn vader nog een dochter moet hebben: ene Esther. Ik heb van mijn tante ook een foto gekregen van Esther toen ze nog heel jong was. Daar lijk ik heel erg op, het is gewoon eng..."

Tante Magda weet niet veel over deze Esther te vertellen, behalve dat ze zou zijn opgevoed door de Ghanese Kwasi Oti en zijn vrouw Grace. "Mijn tante kwam regelmatig bij haar ouders in Dordrecht en daar kwamen deze Grace en Kwasi ook met enige regelmaat. Meneer en mevrouw Tielenburg hebben Grace tijdelijk opgevangen. Zou er toen iets gebeurd zijn tussen mijn vader en Grace?"

Sinds Elon weet dat hij mogelijk nog een halfzus heeft, is hij op zoek naar Esther Oti, of misschien wel Esther Tielenburg. "Ik heb wel pleegzusjes, maar je eigen zus is toch anders..."

Aanknopingspunten:
* Esther Tielenburg of Esther Oti
* geboren rond 2000, mogelijk in Den Haag of Dordrecht
* vermoedelijk woont ze nu in Den Haag
* haar moeder heet Grace (Kwasi) Oti
* zij is getrouwd met een Ghanese man genaamd Kwasi Oti, die Esther heeft opgevoed

Mogelijke halfzus Esther Oti: deel 1

Mogelijke halfzus Esther Oti: deel 2