Adres Onbekend
KRO-NCRV

Man die het leven redde van een vierjarige jongen

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Man die het leven redde van een vierjarige jongen

Tijdens de uitzending:

Het verhaal van Arno was groot in het nieuws! De Telegraaf, het AD, EditieNL, iedereen nam het over. Zelfs Arno’s eigen Facebookbericht werd meer dan tienduizend keer gedeeld. Dus er moest wel snel een reactie komen en die kwam van Deb. Zij herkende het verhaal van haar vader hierin. Wim bevestigd dat hij in 1992 inderdaad een jonge uit het water heeft gered: ‘je voelde aan als een slappe pop, ik wist zelf niet eens of je het wel zou overleven. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal:
In 1992 gaat de vierjarige Arno samen met zijn gezin op vakantie en besluiten zij om te gaan zwemmen bij de Bonte Wever in Slagharen. "Ik zag mijn oudere broer en mijn vader in het zwembad en toen dacht ik: 'Ik wil ook zwemmen.' Toen ben ik naar het zwembad gelopen en het water ingestapt. Ik voelde eigenlijk al de bodem, dus het was meer een bankje waar je kon zitten. Dus ik dacht: 'Ik kan hier lopen.'

Arno loopt verder op het bankje, maar al heel snel zakt hij het diepe in. "Ik herinner mij helemaal niets meer van die leeftijd, behalve dat. Als ik erover vertel zie ik nog die lamp onderwater voor me en dat ik mijn best doe om naar boven te zwemmen. Het lukt mij maar niet en ik blijf constant die lamp aankijken totdat het zwart werd.. Vervolgens heb ik twee dagen in het ziekenhuis Hardenberg gelegen."

"Het is nu meer dan dertig jaar geleden en de laatste jaren ben ik toch wel benieuwd naar wie mij uit het water heeft gehaald. Het is nu zo lang geleden en ik ben toch gewoon dankbaar. Mocht ik de kans krijgen om hem alsnog te bedanken, dan wil ik dat graag doen. Ik ben ook wel benieuwd naar zijn verhaal. Wat is er volgens hem gebeurd?

Aanknopingspunten:
* Man die leven redde van een vierjarige jongen
* Vermoedelijk daar op vakantie
* Augustus/september 1992
* Was die dag aan het zwemmen in de Bonte Wever, Slagharen
* Er was ook een badmeester aanwezig die meeging naar het ziekenhuis
* Ziekenhuis Hardenberg

Man die het leven redde van een vierjarige jongen