Adres Onbekend
KRO-NCRV

Bijna gevonden: broer Issam Schinkel

  1. Nieuwschevron right
  2. Bijna gevonden: broer Issam Schinkel

We zijn gevorderd tot een e-mailadres…

We treffen Issam aan op het internet en vinden daarbij een foto en laten deze zien aan Walae. Zij herkent haar broer meteen en veert op: “Hij heeft de ogen van mijn moeder!” Er is voor haar geen twijfel mogelijk: dit is de 37-jarige broer die ze zoekt. Issam heeft de uitzending gehoord en heeft daarna laten weten dat zijn zus mailcontact mag aangaan.


Het verhaal

De ouders van Walae hebben geen gelukkig huwelijk. Vader en moeder zijn beide Marokkaans, maar vader is streng en moeder veel vrijer. De twee oudste zoons, Issam en Mourad worden als baby al uit huis geplaatst. “Mijn moeder woonde nog maar net in Nederland en kon zich als Marokkaanse vrouw nog niet redden. Ze sprak de Nederlandse taal niet en uit bescherming voor haar twee jonge kinderen heeft ze ze laten onderbrengen bij pleegzorg.”

De jongens komen allebei in een ander pleeggezin terecht. Later wordt Walae geboren en hun moeder verlaat vader. Walae groeit dus op bij haar moeder. “Ze heeft ons heel Nederlands opgevoed en nu ben ik alleen in het gezin met mijn moeder. Zij is erg ziek geweest en ik zorg voor haar.” Walae is erg emotioneel als ze aan haar broers denkt. “Ik heb Issam nooit ontmoet, maar toch hou ik van hem. Hij laat een diep gat achter in mijn hart.”