Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: dochter Els Veenendaal

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: dochter Els Veenendaal

Een DNA-test zal moeten uitwijzen of Els zijn dochter is

We vinden Benny’s dochter Els, maar de zoektocht van zijn kant verbaast haar zeer. Els is onthutst: “Mijn vader? Die keek toch al die jaren niet naar me om? Ik heb hem nooit meer gezien!” En daarna is haar tweede reactie: “Hoe kan hij nou toch zeggen dat hij niet mijn vader is?! Dat heb ik nooit eerder gehoord. Dit wil ik echt eerst met mijn moeder bespreken, voordat ik dit verhaal zomaar aanneem.” Het gesprek met haar moeder vond plaats en daarna ging Els akkoord met een DNA-test. Benny zal daartoe het initiatief nemen en dan is het afwachten…

Het verhaal
Ben heeft op de middelbare school verkering met Loes. Een paar maanden nadat ze verkering uit is, krijgt Ben een nare mededeling: hij moet van zijn ouders trouwen met Loes, want ze is zwanger. Als hij niet met haar trouwt, wordt hij uit de familie gezet. Ben zwicht onder de druk en wordt op zijn 18de vader van Els.
Zoals je kan verwachten houdt het huwelijk niet lang stand. Na drie jaar gaan Loes en Ben uit elkaar en van de omgangsregeling die ze treffen over Els, komt niets terecht. Een paar jaar later hoort Ben dat Els haar achternaam wijzigt en daarna blijft het stil.

Tot zijn grote verbazing komt Els midden jaren 90 ineens op bezoek. Het komt niet tot een goed gesprek, want ze worden gestoord door Bens vader en door Bens vriendin. Mogelijk wordt Els afgeschrikt door Bens uitlatingen over haar moeder Loes, want na die ene keer komt ze nooit meer langs.
Ben hoopt nog een keer zijn kant van het verhaal te kunnen uitleggen. Tot een paar jaar geleden was hij bang voor een afwijzing, maar nu waagt hij het tóch: "Ik zal toch een keer door willen pakken. Als ze geen contact wil, kan het het afsluiten."