Adres Onbekend
KRO-NCRV

GEVONDEN: vriend Frans Buck

  1. Nieuwschevron right
  2. GEVONDEN: vriend Frans Buck

“Ik heb ook nog vaak teruggedacht aan die tijd”

We worden van alle kanten getipt: “Jullie moeten zijn in Stolwijk-Berkenwoude, daar heeft Frans Buck een praktijk!” We vinden ook een foto van deze Frans Buck en Ruud en zijn vrouw San herkennen hem meteen: “Ja, dat is hem!” Frans vindt het heel leuk dat hij wordt gezocht, want ook hij denkt met een glimlach terug aan hun studententijd en komt aan de lijn: “Hé Ruud, wat leuk! Ik weet nog goed hoe we aan onze biervoorraad kwamen destijds, jij ook?” Ruud en Frans gaan binnenkort afspreken met elkaar om de herinneringen van toen op te halen en deze keer willen ze contact blijven houden.

Het verhaal:
Ruud en Frans leren elkaar kennen tijdens hun studietijd in Leiden. Ze studeren beiden medicijnen aldaar en hebben moeite met het vinden van woonruimte. Ze besluiten samen te gaan wonen op een kamer om de kosten te drukken. Het is hun eerste studiejaar. Zelfs het tweepersoonsbed wordt gedeeld: “Hij op links, ik op rechts. Zo hebben we een hele poos geslapen. Totdat we uit elkaar gingen en ik een vriendinnetje kreeg.”

Ruud is nog altijd samen met het vriendinnetje van toen. Wat er van Frans geworden is weet hij niet. Na hun afstuderen verwatert het contact. Ze zien elkaar nog één keer. “Dat moet bij Frans thuis geweest zijn. Maar ja, waar? Geen idee meer! Was dat ook niet in Voorhout? Of ergens bij Leiden?” Frans is dan huisarts geworden en heeft het goed voor elkaar. Hij is getrouwd met ene Milou. Hoe zijn leven daarna verder is gegaan weet Ruud niet, want het is de laatste keer dat ze hem zien.