Adres Onbekend
KRO-NCRV

gastvrije Annie en Tiddo

foto: Jeremiha
  1. Nieuwschevron right
  2. gastvrije Annie en Tiddo

"Ooooh Annie, wat ben ik blij dat ik jou nu ook gevonden heb!"

Tijdens de uitzending van vorig jaar vonden we Tiddo al, maar zijn ex-vrouw Annie leek onvindbaar. Maar meer dan een jaar later staat ze plotseling op onze voicemail. Samen verrassen we Jeremiha en die is dolblij: "Ooooh Annie, wat ben ik blij dat ik jou nu ook gevonden heb!" Beluister het fragment hieronder voor het hele gesprek.

Tijdens de uitzending
Na Jeremiha's verhaal belt Arjen uit Enkhuizen ons op: "Jaaa, dit moet om Annie en Tiddo gaan, die ken ik! Ik zal Tiddo straks gelijk even bellen!". Annie en Tiddo zijn helaas niet meer samen. We krijgen Tiddo wel aan de lijn en Jeremiha kan hem na al die jaren eindelijk bedanken: "Heel erg bedankt voor alles Tiddo!". Annie, die nu Anna Richter heet en in Hilversum woont, is ook nog steeds welkom op 0800 3030300. Beluister de fragmenten hieronder voor het eerste gesprek tussen Jeremiha en Tiddo.

Het verhaal
De Ethiopische Jeremiha woont in 1983 pas een jaar of drie in Nederland. Hij woont in een studentenflat in Diemen, maar voelt zich behoorlijk eenzaam en alleen hier: “Ik ging op een avond naar de bioscoop op het Leidseplein in Amsterdam. Daarna was ik naar de kroeg gegaan, een biertje drinken. Annie en haar vriendin waren daar ook. We raakten met elkaar aan de praat, toen deden mensen dat nog spontaan. Zij vertelden dat ze net naar de bioscoop waren geweest. En wat bleek? Ze zaten bij dezelfde zaal als ik! Nou, zo toevallig toch?!"

Die eerste ontmoeting is het begin van een warm contact tussen Jeremiha en Annie en haar gezin: "Ze kwam bij mij op bezoek in Diemen met haar man Tedo en hun kinderen. Ik ging ook bij hen logeren in Enkhuizen. Ze waren zo gastvrij en aardig! Tedo ook, hij was zo'n aardige man. Als ik iets nodig had, mocht ik hem altijd bellen. We gingen ook naar het museum in de openlucht in Enkhuizen en ze hadden een fiets voor mij geregeld. Het was heel leuk. Ik ben ze daar zo dankbaar voor, ze hebben me heel hartelijk ontvangen! Ik had hier geen familie, dus ze waren toen nóg belangrijker voor mij. Ik vertel mijn vrouw nog heel vaak over die gastvrije Annie en Tedo!”

Toch verliezen ze elkaar uit het oog: “We belden en belden en belden. Maar ja, toen raakte ik het telefoonnummer kwijt en ik had geen mobiele telefoon. In 1984 ben ik verhuisd toen ik mijn vrouw leerde kennen. Ik wist natuurlijk wel dat Annie en Tedo in Enkhuizen woonden, maar ze kwamen me altijd van het station ophalen. Ik kon er wel heengaan om ze te zoeken, maar moest ik links? Rechts? Geen idee!”.

Aanknopingspunten:
* de Nederlandse Annie en Tedo (achternaam onbekend)
* Tedo is waarschijnlijk geboren rond 1948, Annie na 1950
* zij woonden in 1983 in Enkhuizen
* hadden twee kinderen: een zoon en een dochter
* de zoon is waarschijnlijk geboren rond 1979 en de dochter iets later
* Tedo had een volle baard en was ca. 1.75m.
* hij werkte bij de bank, waarschijnlijk ABN AMRO
* Annie was iets korter, had donkerblond haar en was huisvrouw
* Annie ging met een vriendin naar de City bioscoop op het Leidseplein in Amsterdam in 1983
* ze hadden in die tijd contact met de Ethiopische Jeremiha Aklog uit Diemen

Annie en Tiddo met hun kinderen bij Jeremiha op bezoek

Jeremiha zoekt Annie en Tedo - deel 1

Jeremiha zoekt Annie en Tedo - deel 2

Uitzending 17 april 2022 - Jeremiha zoekt gastvrije Annie