Adres Onbekend
KRO-NCRV

Een warm nest voor Bart

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Een warm nest voor Bart

“Bart is hier welkom, want niemand mag alleen zijn!"


Tijdens de uitzending blijken veel mensen zich de oproep van Bart aan te trekken. Zo reageert Kim met een lieve mail: "Barts oproep raakt mij. Ik ben een moeder van twee jongens met een rugzak, waarvan ook een met autisme in de lichte vorm zoals Bart omschrijft. Bart is welkom hier, want niemand mag alleen zijn." Bart mag na de uitzending contact opnemen met haar en nog twee andere mensen die reageren. Beluister het fragment hieronder.

Een week later heeft Bart veel contact gehad met Kim: "Het is zo fijn met Kim! Ze heeft al beloofd om op mijn verjaardag te komen." De andere twee reacties die binnenkomen mogen van Bart nog wel even op de plank blijven liggen: "Het klikt zo goed met Kim, dat is voor nu genoeg voor mij." Deze laatste update hoor je in de uitzending van 19 september 2021.

Het verhaal
Deze zomer komt er een handgeschreven brief uit het Limburgse Roggel binnen op onze redactie. De 35-jarige Bart schrijft ons dat zijn allergrootste wens is, als hij vanuit het diepste van zijn hart mag spreken, dat hij weer een moederfiguur in zijn leven krijgt: “Mijn eigen moeder is in 2008 overleden aan een hartstilstand. Ik had een keigoede band met haar. Met mijn vader is het net als het weer: de ene keer goed, de andere keer wat minder. Hij kan mijn autisme niet goed accepteren. Maar ik zie mezelf niet als iemand met een beperking, ik kan er goed mee omgaan.”

Nu zijn moeder er niet meer is, mist Bart een stukje warmte in zijn leven: “Iemand die een arm om me heen legt, me een schouderklopje of complimentje geeft. Iemand die me zegt dat ik me goed staande weet te houden en dat ik mijn best doe. Dat mis ik nu. Mijn allergrootste wens is familie. Dat ik toch een stukje liefde, vriendschap krijg. Die vertrouwensband, een luisterend oor. Ik hou zelf van dierentuinen bezoeken, van dino’s en musea. Ik ben vrijwilliger bij Staatsbosbeheer. Ik hou van gezellig en eerlijkheid, vooral niet van ruzie of stress! Het hoeft niet moeilijk te zijn. Afstand maakt me ook niet uit, of hoe vaak er contact is. Een kaart of gesprek is al genoeg. Ik wil het gevoel hebben dat ik bij de samenleving hoor.”

Ben jij degene bij wie Bart het warme familiegevoel weer terugvindt? Laat het ons weten op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl.

Adres Onbekend

Een warm nest voor Bart deel 1

Een warm nest voor Bart deel 2

Een warm nest voor Bart deel 3