Adres Onbekend
KRO-NCRV

vriendin en collega Dianne van den Brand

  1. Nieuwschevron right
  2. vriendin en collega Dianne van den Brand

"Oh! Je bent het nog helemaal!"

Dianne komt Greetje verrassen in de studio, ze herkennen elkaar direct! Beluister onderstaande fragmenten om te horen hoe dit verliep.

Het verhaal
Greetje denkt nog vaak terug aan haar bijzondere collega en vriendin Dianne van den Brand. Ze werken in hun tienertijd samen in supermarkt Weltevreden in Schijndel, waar Dianne's vader de bedrijfsleider is. Dianne vertrekt uit Brabant en sindsdien hebben ze elkaar niet meer gezien, tot Greetje's grote spijt: “Zij was zo’n leuk en opvallend type. Elke keer als ik naar de grote stad Amsterdam afreis dan denk ik aan haar. Zo van: ‘Straks loopt ze hier ook!’ Ik zou haar zo herkennen hoor. Dan zou ik op haar af vliegen en gillen: ‘Dianneeeeeeeee!’”

In supermarkt Weltevreden zijn echte vriendschappen gesloten, zo blijkt. Ook de eerste relaties zijn daar tot stand gekomen, waar dan weer kinderen uit zijn geboren. Greetje vertelt: “Wij waren heel intieme vriendinnen. We hebben elkaar maar een jaar gekend, maar we zagen elkaar iedere zaterdag en in de vakanties op het werk. Dianne en ik hebben in een hele korte tijd een speciale band opgebouwd. We konden zo melig zijn samen, om niks." Dianne verhuist uiteindelijk dus naar Amsterdam: "Ik wilde haar heel graag opzoeken, maar mijn ouders lieten mij niet naar Amsterdam afreizen. Die vonden dat ‘de grote boze stad’. Om die reden hebben we elkaar niet meer teruggezien.”

Greetje vond Dianne een bijzondere meid: “Het was echt zo’n vrijgevochten type. Volgens mij ging ze de filmacademie doen in Amsterdam. Ze was een alternatief type met opvallende en extravagante kleding en ze had een olijk gezicht. Ik zou haar zo op straat herkennen hoor! ”

Aanknopingspunten:
* Dianne van de(n) Brand
* nu rond de 50 jaar oud
* werkte bij de supermarkt Weltevreden in Schijndel tijdens haar tienerjaren
* haar vader was daar bedrijfsleider
* verhuisde naar Amsterdam om naar de filmacademie te gaan
* was toen een jaar of 17 of 18
* kwam oorspronkelijk uit Schijndel
* was een alternatief type met opvallende en extravagante kleding en ze had een olijk gezicht
* heeft een neef Arie van de(n) Brand
* hij is actief in het verenigingsleven
* Dianne heeft een broer Adri (met klemtoon op de i) in Berlicum
* had ook nog een een oudere zus Wilma