Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: saxofonist Henny Jansen

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: saxofonist Henny Jansen

“Ik vind het zo leuk dat ik word gezocht!”

Vanuit Emmen worden we opgebeld dat Henny tegenwoordig in Maastricht woont. Hij maakt nog steeds muziek, maar naar eigen zeggen doet hij dat niet meer op professioneel niveau. We vertellen hem dat hij gezocht wordt door Rini van Silvio. Hij komt meteen aan de telefoon voor Rini: “Dat jij mij zoekt! Wat leuk!” Hennie vertelt dat hij destijds uit de band is gegaan omdat hij in zijn privéleven wat problemen had. Inmiddels gaat het hem goed. De mannen schieten binnen de kortste keren weer in de lach en van praten komt het daardoor bijna niet. Binnenkort gaan ze elkaar weer zien én wie weet ook wel muziek maken…

Het verhaal
Rini leert Henny Jansen kennen in 1969 als Hennie zich aansluit bij het Silvio Sextet in Den Bosch. In 1974 wordt de bandnaam gewijzigd in Silvio. Ze zijn de begeleidingsband van veel artiesten zoals Albert West, Nico Haak en Ria Valk. Ze beleven mooie jaren met als hoogtepunt een hit notering en een optreden bij het 25 jarig bestaan van de AVRO’s TopPop Disco Show.

Henny is een jaar of zes jonger dan Rini en een leuke gast. “Ik ben veel met hem opgetrokken. We zijn ook samen de fanclub begonnen, met als hoogtepunt 500 leden. We waren niet zo Rock ‘n Roll.”

In 1979 verlaat Henny de band. “Het liep al een poosje niet lekker en toen is hij er uit gestapt.” Henny gaat werken bij Jan Vis en is getrouwd met Annie Vermeulen uit Spaubeek. Ze wonen in Heesch en hebben een dochter Daphne en een zoon. “Hun zoon is bij een ongeluk om het leven gekomen. Dat was heel triest. Misschien is er later nog een kind geboren, maar dat weet ik niet zeker.”