Adres Onbekend

Oude liefde Igor Verton

KRO-NCRV
foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Oude liefde Igor Verton

Tijdens de uitzending:
Wij vonden in de PZC, een Zeeuwse krant, een oud artikel over een restaurant waar Igor Verton de eigenaar van zou zijn. Dit restaurant bestaat niet meer, maar op het adres blijkt een barbier te zitten, een kapper die ook bier tapt. De eigenaar herkent de naam en kan achter Igors nummer komen. Hij moet wel eerst even zijn hond naar de oppas brengen, maar vervolgens heeft hij het nummer van Igors vrouw Emmy. Igor is verrast en blij wanneer: “Het voelt als een tijdreis”. Beluister de uitzending van 19 maart 2023 voor het hele verhaal.


Het verhaal:
In 1971 ging de zestienjarige Ineke met haar moeder, oudere zus, broer en zusje op vakantie naar Borssele in Zeeland. Haar vader was niet mee, want die reed een tourbus. Op de camping ontmoette Ineke een jongen genaamd Igor. Igor was achttien jaar oud en stond met zijn vriend Bas op de camping. "Hij was mijn vakantieliefde. Op de camping had je ook een schuur en daar werd een disco georganiseerd. Dan ga je samen dansen en dan spreek je eens een keer wat af. Ook zijn we weleens gaan wandelen door de duinen."

"Igor en ik hielden van dezelfde muziek, hij kon heel mooi tekenen en hij schreef ook gedichten voor mij. Ik was daar toen wel zeer van gecharmeerd. Hij was vrij lang, slank en had zwart lang haar, ik vond hem toen wel heel erg leuk."

Maar niet iedereen zag deze liefde zitten. Ineke haar moeder was niet blij met Igor: "wij zijn ook eerder naar huis gegaan van die vakantie, door die hele toestand. Mijn moeder zegt: 'we gaan naar huis!' Mijn vader was toen ook weer terug van die reis en die heeft ons opgehaald. Nou allemaal super chagrijnig achter in die auto natuurlijk. Dat was allemaal omdat ik het leuk had met Igor."

Na de vakantie blijft Igor contact zoeken met Ineke. Hij schreef Ineke gedichten en stuurde haar tekeningen, maar hier wist zij niets vanaf. "Mijn moeder bleek de brieven achter te houden. Ook belde hij weleens en als hij dan belde had mijn moeder vaak de telefoon al opgenomen. Dan kreeg ik hem niet aan de lijn."

"Hij heeft mij één keer gebeld, toen was mijn moeder niet thuis. Ik nam op en toen zei hij: 'waarom antwoord je mijn brieven nooit?' Ik zeg: 'brieven nooit? Ik heb helemaal geen brieven gehad.' Nou ja, toen bleek dus dat mijn moeder ze achter gehouden had. Zo ben ik erachter gekomen. Later heb ik de brieven naar een ander adres laten sturen. Maar op de één of andere manier is mijn moeder daar ook achter gekomen. Ik mocht gewoon niet met die jongen omgaan."

"Na de vakantie ben ik ook één of twee keer bij hem in Haarlem geweest. Toen kwam die vriend, Bas, mij ophalen. Maar ik mocht er niet in mijn eentje naartoe, dus mijn zus en een vriendin van mijn zus moesten mee als chaperon."

"Bas was toen een beetje met mijn zus. Die hadden niet echt verkering, maar die trokken ook wel veel samen op. Bas kwam volgens mij uit Doorn en had een DAF als auto."

Aanknopingspunten:
* Igor Verton
* Komt uit Haarlem
* Geboren rond 1952
* Ging rond 1970 naar een camping in Borsele
* Was bevriend met Bas
* Bas had een DAF
* Igor kon heel goed tekenen en gedichten schrijven

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend