Adres Onbekend
KRO-NCRV

liefde Ton Schouten

foto: Adres onbekendfoto: Adres onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. liefde Ton Schouten

"Ik zou hem willen zeggen dat het niet aan hem lag..."

We worden gebeld door Jacqueline, Ton Schouten is een jeugdvriend van haar man Ed. Hij zat ook bij Margriet en Ton op de 'goudsmedersschool'. Ze vertelt ons het oude adres van Ton in Almere en verslaggever Anne gaat die kant op. En ja hoor! Hij woont er nog steeds. Hij herinnert zich Margriet nog en komt gelijk naar de studio. "Het excuus van Margriet komt als een donderslag bij heldere hemel. Ik dacht toen de bel ging dat het een pakje zou zijn voor de buren zijn, maar het was een pakje voor mij!" Benieuwd naar het hele verhaal? Beluister het fragment hieronder!

Het verhaal
Margriet leert Ton Schouten kennen op de zilver- en goudafdeling van de LTS in Amsterdam. "We raakten erg goed bevriend en er groeide heel langzaam een romantische relatie. Het was een hele lieve jongen." Het gaat alleen niet zo goed bij Margriet thuis, waardoor ze niet aan een relatie wil beginnen. "Voor de buitenwereld zagen wij eruit als een perfect gezin, maar van binnen klopte het niet. Ik vond het heel moeilijk om me aan iemand te binden, maar met Ton ging dat eigenlijk spelenderwijs."

Toch gaat het mis tussen Margriet en Ton. "Ik was het niet eens met iets dat Ton had gedaan en daarna was het voor mij meteen klaar. Achteraf reageerde ik veel te heftig. Ik kon ook niet met hem praten, ik wist niet hoe ik ermee om moest gaan. Hij schreef daarna brieven naar mij, dat hij me heel erg miste en dat hij een fout had gemaakt. Ook daar kon ik niet op reageren. Hij heeft me zelfs nog eens opgezocht op een feestje met een heel mooi cadeau: oorbellen met Amsterdamse lantaarnpaaltjes. Ik vergeet Ton nooit meer."

Margriet wil Ton dan ook graag weer zien. "Ik zou Ton alsnog willen uitleggen waarom ik zo reageerde, want hij verdiende dat niet. Ik heb juist hele mooie herinneringen aan Ton. We hebben onze eerste kus gehad op een brug in de regen. Hij was heel veilig en dat kende ik niet. Ik zou hem willen zeggen dat het niet aan hem lag, het knaagt aan me."

Aanknopingspunten:
* Ton Schouten
* woonde in Haarlem met zijn broer
* geboren rond 1956
* zat van ongeveer 1974 tot 1977 op de LTS lr W. Maas Geesteranus school in Amsterdam op de goud- en zilverafdeling
* had een bril en bruin steil haar

button arrow
button arrow
foto: Adres onbekend

liefde Ton Schouten