Adres Onbekend
KRO-NCRV

stiekeme liefde Harry Schuurs

  1. Nieuwschevron right
  2. stiekeme liefde Harry Schuurs

"Als het leeftijdsverschil kleiner was geweest, had het best meer kunnen worden hoor!"

We vinden Harry sneller dan ooit en draaien de zoektocht eens om. Harry vertelt dat hij ook nog vaak aan Janny heeft gedacht: "Als het leeftijdsverschil kleiner was geweest, had het best meer kunnen worden hoor!" We verrassen Janny met Harry's telefoontje en het wordt een gesprek om steeds rodere wangen van te krijgen... Beluister de uitzending 15 september 2019 om het gesprek te horen.

Het verhaal
Janny weet het nog goed: de niet zo grote jongen met blosjes op zijn wangen en een hele lieve glimlach die haar iedere woensdagavond bezocht. De laatste keer dat ze Harry ziet is ze veertien of vijftien jaar. Zijn werk in Twente zit erop en hij zal terugkeren naar huis. Op een woensdagavond komt hij afscheid nemen. Bij de deur geeft hij haar een kus en zegt: "Ik kom nog een keer terug om het je echt te leren." Janny is helemaal in de zevende hemel: "Ik was helemaal in de volle gloria."

Helaas ziet ze hem na die dag nooit weer, terwijl ze stapelverliefd op hem is: "Ik voelde hele kriebelige vlinders in mijn buik wanneer ik hem zag." Ze vertelt hem dit echter nooit, terwijl Harry toch iedere woensdagavond bij haar thuis langskomt met Janny's neef en Harry's vriend Jan Gort. Ze drinken thee en kletsten aan de keukentafel. Harry’s vader heeft een schildersbedrijf genaamd ‘Schuur’.

Het leven gaat door en Janny trouwt. Maar ze blijft altijd aan Harry denken en zoekt meerdere keren naar hem. Ze weet nog dat het laatst bekende van Harry in Drenthe was, waarschijnlijk Weerdingen. Ze herinnert zich de omgeving nog goed: er waren kanalen om de wijken heen en die liepen door heel Drenthe heen. Maar... Harry heeft ze nooit kunnen vinden. Wie weet meer?

Aanknopingspunten:
* Harry Schuur
* is geboren rond 1929
* was in 1949 als LSK (nu Koninklijke Luchtmacht) gelegerd op het vliegveld van Twente
* Janny’s neef Jan Gort was daar ook gelegerd
* Jan Gort zat bij de marine