Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: vader van Annemieke

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: vader van Annemieke

"Mijn moeder en hij schijnen smoorverliefd te zijn geweest. Dat is het mooie eraan!"

Onze Zoekbrigade vindt allerlei informatie over het Israëlische restaurant van toen, waar Annemieke's moeder, Joke de Boer, gewerkt zou hebben. De eigenaar van dit restaurant is van oorsprong Irakees en had dus een Israëlisch restaurant aan de Prinsengracht. De grote vraag blijft: werkte Joke daar indertijd ook? Er is inmiddels contact geweest met de familie Shemes, maar zij geven aan geen Joke de Boer te kennen... Helaas! Wij zoeken verder! Beluister de onderstaande fragmenten voor het hele verhaal.

Het verhaal
Annemieke is geboren in 1971 in Amsterdam-Noord als dochter van Joke de Boer. Al vanaf het eerste moment is haar vader niet in beeld. Ze is dan ook al jaren op zoek naar hem. Het enige wat ze weet is dat hij iemand geweest moet zijn van haar moeders werk in Amsterdam: “Mijn moeder had eind jaren 60 een baantje bij een Israëlisch eethuisje of grillroom aan de Prinsengracht in Amsterdam. Daar is ze zeer verliefd geworden op een Israëlische man die daar ook werkte.”

Joke liet thuis wel doorschemeren dat ze met hem mee zou willen naar Israël. Ook kwamen er af en toe brieven daar vandaan. Joke’s moeder, de oma van Annemieke, onderschepte die brieven om ze vervolgens te verscheuren. Uiteindelijk stond ze al het contact in de weg uit angst dat haar dochter zou emigreren.

In 1998 was Annemieke's moeder eindelijk bereid om haar dochter verder te helpen in haar zoektocht: “Maar voordat dat het zover was, werd ze ernstig ziek en overleed ze binnen vier maanden...”

Aanknopingspunten:
* de biologische vader van Annemieke (naam onbekend)
* hij zal nu rond de 67 en 70 jaar moeten zijn
* kwam oorspronkelijk uit Israël en was Joods
* werkte eind jaren 60 in een Israëlisch restaurant aan de Prinsengracht in Amsterdam
* hij had in 1970 een relatie met haar moeder Joke de Boer uit Amsterdam-Noord
* zij werkte ook in dat restaurant
* Joke beviel op 21 januari 1971 van dochter Annemieke
* mogelijk wilde ze met Annemieke's vader mee naar Israël