Adres Onbekend
KRO-NCRV

jeugdliefde Nettie Snijders

  1. Nieuwschevron right
  2. jeugdliefde Nettie Snijders

"Ik dacht al dat het Jan was die me zocht!"

Nettie hoort dat ze gezocht wordt en belt ons gelijk op. Ze heeft Jans verhaal nog niet gehoord, maar heeft al direct een vermoeden dat hij het moet zijn: "Is het Jan Grobbe? Ja, dat dacht ik al! Wat leuk zeg!". Ze komt voor Jan aan de lijn. Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Jan is een jaar of zestien als hij Nettie Snijders ontmoet op de Anne de Vries school in Dordrecht. Ze zitten bij elkaar in de klas en Nettie maakt meteen veel indruk op Jan: “Ik was direct verliefd op haar! We hadden niet echt verkering, maar we waren gek op elkaar! De ene zondag ging ik naar haar toe en de andere zondag kwam ze bij mij. Ik ben bij haar aan de deur geweest, maar nooit bij haar binnen. Ik heb haar ouders nooit ontmoet. Haar moeder had nog naar mij gevraagd, maar ik was jong en verlegen. Ik durfde niet. Achteraf gezien had ik gewoon naar binnen moeten gaan."

Jan is altijd aan Nettie blijven denken: “Nettie werkte in het Walburg winkelcentrum in Zwijndrecht. Ze woonde ook in Zwijndrecht en had een oudere zus. Die zus vond mij trouwens ook wel leuk, haha! Maar dat ging natuurlijk niet. Ik weet nog goed dat ik Nettie naar de pont bracht. Die pont ging terug naar Zwijndrecht. Het onweerde en ze was als de dood. Er was daar een wachthuisje. Ze kroop helemaal tegen me aan. Ik zei: ‘Moet ik mee de pont op?’, maar dat hoefde nou ook weer niet, zei ze. Ik heb haar toen uitgezwaaid… Ik ben al heel lang op zoek naar Nettie, maar nu heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken!”

Aanknopingspunten:
* Nettie Snijders
* geboren rond 1951
* ze ging naar de Anne de Vries school in Dordrecht aan het Kasperspad
* ze woonde in de Kerkstraat in Zwijndrecht met haar ouders
* ze had een oudere zus
* opa woonde in de Maasdwarsstraat in Dordrecht
* die had waarschijnlijk de naam ‘De Jager’
* Nettie werkte vroeger in een lunchroom in Zwijndrecht in het winkelcentrum Walburg
* ze was blond en had halflang haar

Jan zoekt jeugdliefde Nettie Snijders

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend