Adres Onbekend
KRO-NCRV

liefde Gijs Kuijpers

foto: Maja
  1. Nieuwschevron right
  2. liefde Gijs Kuijpers

“Maar hij moest over een paar maanden naar Zuid-Afrika...”

In de uitzending kunnen we Maja het goede nieuws vertellen: Gijs is gevonden! Hij woont nog steeds in Zuid-Afrika maar wil graag voor Maja aan de lijn komen: "Ik was zelfs nog na een jaar teruggekomen naar Nederland en heb voor haar deur gestaan. Maar haar vader deed open en hij wilde me niet zien.". Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
In 1965 ontmoet Maja een leuke jongen tijdens het uitgaan: “Ik ging uit in Rotterdam en daar kwam ik Gijs Kuijpers tegen. Het klikte meteen! Het voelde goed, Gijs was een heel prettig mens. Maar hij moest over een paar maanden weer weg. Naar Zuid-Afrika welteverstaan... Daar had hij een baan en alles was al geregeld!”.

Hoewel Maja haar nieuwe vlam nog maar kort kent, wil ze toch met hem mee naar Zuid-Afrika: “Beslist. We hadden een gelukkige tijd in Nederland. Maar ik had er ook moeite mee om te vertrekken. Ik denk dat ik er onbewust tegenop zag om weg te gaan, om te vliegen en een nieuw bestaan op te moeten bouwen in een vreemd land. Dat heeft me tegengehouden...”.

Uiteindelijk gaat Maja namelijk niet mee en vertrekt Gijs alleen: “We hadden op dat moment nog wel een relatie. We schreven veel naar elkaar. Gijs stuurde me zelfs nog een bos bloemen voor mijn verjaardag. Maar ik heb het contact laten doodbloeden. Ik heb spijt van die keuze. Ik had moeten gaan, achter hem aan. Ook wil ik sorry zeggen en ik wil heel graag weten hoe het met hem gaat!”.

Aanknopingspunten:
* Gijs Kuijpers
* hij is nu tussen 77 en 79 jaar oud
* hij woont in Johannesburg, Zuid-Afrika, op een compound
* heeft in Rotterdam gewerkt voor het bedrijf Ahrend
* emigreerde in 1965 vanuit Rotterdam naar Johannesburg
* Gijs’ ouders woonden begin jaren 60 in de Boergoensevliet in Rotterdam
* Gijs speelde in 1965 ijshockey in Den Haag
* hij had twee oudere zussen
* één daarvan is Jacoba Kuijpers
* zus Jacoba geboren in 1936 en overleden in 1996
* Gijs’ moeder was de Hongaarse Erzsébet Hriagyel
* Gijs’ vader heette Hendrik Adrianus Kuijpers
* Gijs' ouders trouwden in 1934 in Rotterdam
* Gijs heeft drie kinderen uit twee huwelijken

Maja zoekt liefde Gijs Kuijpers - deel 1

Maja zoekt liefde Gijs Kuijpers - deel 2