Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vriend Floor Heijster

  1. Nieuwschevron right
  2. Vriend Floor Heijster

"Ik zit al elf jaar in Florida!"

Via oude buren van Floor in Giessenburg vinden we hem terug. Hij is inmiddels jaren gescheiden van Desiree en het is best logisch dat Jos en Kitty hem nergens konden vinden: "Ik ben eerst in Frankrijk gaan wonen en zit nu al elf jaar in Florida!" Jos wrijft de tranen uit zijn ogen: "Tja, nu schiet ik vol hoor. Wat ontzettend leuk dit!" Het hele verhaal hoor je terug in onderstaande fragmenten.

Het verhaal
Het is 1975 als Jos bij het staalconstructiebedrijf ‘Van der Werff’ werkzaam is. Samen met Floor Heijster: “Floor werd door zijn vader – Martin Heijster – naar mij toegestuurd om lassers te verstrekken. Dat ging in die tijd zo. Ik was daar bedrijfsleider, maar ik ben daar uiteindelijk weggegaan om voor Heijster naar België te gaan en een fabriek op te bouwen die de vader van Floor had aangenomen.”

Jos is jarenlang bevriend geweest met Floor en zijn vrouw Desiree Heijster. En ook nadat Jos stopt bij het bedrijf houden ze nog contact, vooral zakelijk, maar Jos werd ook uitgenodigd bij het huwelijksfeest van zijn vader: “We waren echt onderdeel van de familie. Vader Martin had altijd wel een beetje compassie voor mij, en mijn vrouw Kitty. Het klikte gewoon. Martin was een buitengewoon bijzondere man, hij was een godfather!”

Ik 1980 keren Jos en Kitty terug naar Nederland. Maar de familie Heijster zijn ze dan kwijtgeraakt en de vriendschap kwam stil te staan: “Mijn leukste tijd was echt die vijf jaar in België. Als ze me nu zouden bellen, zou ik zo alles voor ze doen. Zo ging dat toen ook. Dat noem ik nou vriendschap.”

Aanknopingspunten:
* vrienden Floor en Desiree Heijster, nu zestigers
* Floor zal nu 65 jaar zijn en Desiree was iets jonger
* Floor zijn vader heette Martin Heijster
* hij had een bedrijf in Rotterdam onder de naam Heijster
* hij werkte als koppelbaas
* Floor werkte voor zijn vader bij dat bedrijf als vertegenwoordiger
* Martin woonde altijd in Hellevoetsluis
* Floor trouwde met Desiree in Schotland
* laatst bekende adres van Floor en Desiree: Giessenburg
* Floor had ook nog een zus

Jos Guiaux zoekt vriend Floor Heijster Deel 2

Jos Guiaux zoekt vriend Floor Heijster Deel 3