Adres Onbekend
KRO-NCRV

Eerste liefde Gonnie van Mierlo

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste liefde Gonnie van Mierlo

“Ik weet niet of het waar was, dat heb ik haar niet gevraagd…”

Er gaat een spoor naar een vereniging voor vijftigplussers in het Brabantse Nuenen, maar Gonnie is daar niet meer bekend... Dan belt Henk de Bruijne op: "Gonnie was 25 jaar geleden een collega van me!" Dat is een behoorlijke tijd geleden, maar deze oud-collega heeft oude personeelslijsten bewaard en op een van die lijsten een telefoonnummer gevonden. Gonnie is heel enthousiast en komt aan de lijn voor Jan. "Je hoeft je niet schuldig te voelen na al die jaren, Jan, ik vind het hartstikke leuk!" Het hele verhaal hoor je in de fragmenten hieronder.

Het verhaal

Als Jan door de Bosboomstraat in Eindhoven rijdt, denkt hij weer even terug aan zijn eerste liefde Gonnie van Mierlo. “Dan denk ik: oja, hier woonde Gonnie! En daar is dat parkje waar wij toen weleens gelopen hebben…” Jan en Gonnie ontmoeten elkaar in de jaren zestig op de Eindhovense dansschool Gerard Need. “We hebben een tijdje verkering gehad. Het was redelijk serieus; ze kwam ook bij ons thuis. Maar ik mocht van haar niks over thuis weten. Het moest allemaal stiekem, ik denk omdat ik bij de marine zat. Je moest geen dochter hebben die met een marineman thuiskwam, want dat was geen succes. Dat heb ik met mijn vrouw ook meegemaakt."

Tijdens hun verkering studeert Gonnie voor onderwijzeres in Dongen. Wanneer ze geslaagd is voor de opleiding, gaat ze op vakantie om het te vieren. “Daarna heb ik het uitgemaakt. Dat stiekeme gedoe vond ik niet prettig.” Maar er is nog een andere reden voor Jan om de verkering te beëindigen. Gonnie zou met een andere jongen, een klasgenoot van Jan, gezien zijn toen hij vijf weken aan het varen was met de marine. "Ik weet niet of het waar was, dat heb ik haar niet gevraagd. Dus dat is mijn grote fout geweest… Achteraf bekeken denk ik van: Jan, dat had je niet zo moeten doen, dat was niet zo netjes. Je had moet vragen: is het waar wat ik gehoord heb?”

Aanknopingspunten:
* Gonnie van Mierlo
* geboren in september, in 1949 of 1950
* woonde in de Bosboomstraat in Eindhoven
* zat op dansschool Gerard Need aan de Biesterdwarsweg in Eindhoven
* studeerde voor onderwijzeres in Dongen
* had een zus genaamd Pauline
* haar vader werkte bij de NS

Jan vroeger, toen hij bij de marine zat

Jan zoekt eerste liefde Gonnie van Mierlo (deel 1)

Jan zoekt eerste liefde Gonnie van Mierlo (deel 2)