Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nabestaanden van Jacques Kranenburg

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Nabestaanden van Jacques Kranenburg

De Indiase Zubin Davierwalla wil zijn dankbaarheid uiten!

We krijgen de tip dat Theo Kranenburg de zoon moet zijn van Jacques. Hij zou actief zijn bij de brandweer in Loenen aan de Vecht en als snel krijgen we zijn telefoonnummer. Theo vindt het bijzonder dat er zoveel moeite is gedaan om nabestaanden van zijn vader te vinden, die al in 1997 overleden is. Hij wil ook graag in contact komen met Kees en de Indiase meneer Davierwalla en zij mogen na de uitzending contact met Jacques' zoon Theo opnemen! Het hele verhaal hoor je in de fragmenten hieronder.

Het verhaal
In het voorjaar van 2022 is Kees voor zijn werk in India. “Ik werk voor de PUM, een Nederlands bedrijf dat wereldwijd andere bedrijven helpt om hun kwaliteit en omzet te verbeteren. Mijn werkveld is onder andere in India, waar ik vooral gespecialiseerd ben in brood en banket.” Kees leert daar de Indiase Zubin Davierwalla kennen, die een aantal banketbakkerswinkels heeft in de havenstad Surat. “Die winkels zijn mede opgezet door Jacques Kranenburg. Zubin heeft heel veel aan hem te danken. Dankzij hem is zijn bedrijf zo goedlopend, aldus Zubin.”

Nu is Kees namens de Indiase Zubin op zoek naar nabestaanden van Jacques. Zubin hoopt Jacques' drie kinderen te vinden om zijn dankbaarheid te uiten en herinneringen op te halen. “Jacques was een hele goede verkoper. ‘Je mag blij zijn als je een Hein Oven kunt kopen’ hoor ik hem nog zeggen." Want ook Kees heeft Jacques gekend. “In 1975 werkte ik bij de firma Overeem aan de Eemnesserweg in Hilversum, een grote bakkerij. Jacques was destijds vertegenwoordiger voor Hein Ovens, een Luxemburgs ovenmerk. Ik heb hem toen een aantal keer ontmoet, in bakkerijen en op beurzen."

Zubin is van plan om binnenkort richting Europa te komen, weet Kees. "Hij heeft plannen om een vriend te helpen met een restaurant in Londen. Het zou leuk zijn als ik hem dan kan bellen om hem iets te overhandigen, of contactgegevens te verstrekken.”

Aanknopingspunten:
* nabestaanden van Jacques Kranenburg
* werkte in de jaren 70 als vertegenwoordiger van het Luxemburgse Hein Ovens
* in de jaren 80 werkte hij als adviseur voor de PUM
* hij woonde (vermoedelijk eind jaren 80) in de Herman van Woerdenstraat in Vreeland
* hij was getrouwd en had drie kinderen; twee zoons en een dochter met de naam Jacqueline
* begin jaren 90 werkte hij voor de PUM in India in de banketbakkerijen voor dhr. Davierwalla
* in 1975 was Jacques Kranenburg al eind veertig/begin vijftig

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Zoeker Kees | Zubin Davierwalla (links) en Jacques Kranenburg (midden)

Kees zoekt nabestaanden van Jacques Kranenburg (deel 1)

Kees zoekt nabestaanden van Jacques Kranenburg (deel 2)