Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nichtje en halfzus Daniella Meeuwis

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Nichtje en halfzus Daniella Meeuwis

"Wij willen haar graag leren kennen!"

De zoekbrigade is flink aan het zoeken en ze vinden op Linked-In een donkerharige Daniella Meeuwis. We bellen haar werkgever op en ze helpen graag mee. We kunnen deze Daniëlla mailen en ze is de goede! We spreken haar en ze komt gelijk naar de studio! Ontroerd sluiten Daniëlla, Mirjam en Marianne elkaar in de armen. "Wat goed dat je gekomen bent!".

Benieuwd naar het hele verhaal? Beluister dan het gesprek hieronder!

Het verhaal
Een paar weken geleden komt Marianne voor het eerst in contact met haar nichtje Mirjam. "Ze is een dochter uit het tweede huwelijk van mijn broer Hubert. Ik heb Mirjam nooit gekend, maar zij stuitte op mijn naam in haar zoektocht naar familie." Marianne komt zelf uit een groot gezin met dertien kinderen en heeft met veel van haar broers en zussen nog goed contact. Ze stelt haar nichtje Mirjam voor aan haar 'nieuwe' familie. “Ik vind familie toch wel heel belangrijk. De band die ik met een aantal broers en zussen heb, is nu steviger geworden dan vroeger. We hebben een zware jeugd gehad en delen nu pas de emoties met elkaar. Eerst omhelsden we elkaar niet en nu wel. Ik kon die gevoelens vroeger helemaal niet uiten.” Marianne vindt het geweldig om haar nichtje Mirjam nu alsnog te leren kennen. “Ik vind het speciaal, omdat zij naar mij is gaan zoeken. Ze heeft mij benaderd en vond het fijn om mij tante te kunnen noemen."

Uit het contact met Mirjam vloeit nog een zoektocht voort: "Mirjam heeft nog een halfzus, een dochter uit het eerste huwelijk van haar vader. Dat is dus ook een nichtje van mij: Daniëlla Meeuwis. Mirjam vroeg mij of ik meer over Daniëlla wist, maar ik heb haar alleen als kind gekend. Ik heb mijn nichtje Daniëlla wel eens gezien toen ze nog een kleuter was. Ze was met haar ouders op bezoek bij mijn ouders in Delfzijl. Ik zie haar nog voor me met haar step, ze was toen ongeveer twee jaar oud. De foto die ik daarvan heb is ook meteen het enige dat ik van mijn nichtje heb. Daniëlla heeft namelijk ook geen contact met haar vader, maar haar halfzus Mirjam en ik willen haar heel graag leren kennen." Samen zoeken Marianne en Mirjam nu dus naar hun nichtje en halfzus Daniëlla Meeuwis.

Aanknopingspunten:
* Daniëlla Meeuwis
* geboren in februari 1971
* haar vader heet Hubert Meeuwis
* haar moeder heet Annie Stuivenberg, zij werkte bij Adler Typemachinefabriek
* Hubert en Annie zijn gescheiden
* met zijn nieuwe vrouw kreeg Hubert twee dochters: Suzanne en Mirjam
* Daniella heeft nog een oom: Henk Stuivenberg
* haar vader Hubert ging het leger in bij de kazerne in Amersfoort
* later heeft Daniëlla in Amersfoort gewoond

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Nichtje en halfzus Daniella Meeuwis