Adres Onbekend
KRO-NCRV

mijn biologische vader

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. mijn biologische vader

"We gaan DNA testen om zeker te weten of we familie zijn!"

De Zoekbrigade is druk aan de slag gegaan met de DNA-match met de familie Brink en komen met de volgende namen: Reint Brink en Marchien Koops. Mogelijk zijn zij de overgrootouders van Wolter, maar we komen graag met familie om dit verder uit te kunnen zoeken. Dus iedereen die meer weet over deze mensen, of over Wolters biologische vader, bel ons vooral op 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl! Het hele verhaal hoor je in de fragmenten hieronder.

In de uitzending van 13 maart 2022 hoor je dat de zoektocht hoogstwaarschijnlijk is opgelost! Na de uitzending van vorige week reageert de familie Brink namelijk en Wolter heeft gelijk gebeld met een dochter van zijn mogelijke vader: "Zij kent de naam van mijn moeder niet, maar de rest komt wel overeen. Dus we gaan DNA testen om het zeker te weten en ik houd jullie op de hoogte!".

Het verhaal
Wolter weet al van kinds af aan dat zijn vader niet zijn biologische vader is. Hij groeit in Assen op met zijn opa, oma en moeder Fennegien Vaartjes. Als Wolter een jaar of zes is leert moeder Fennegien de man kennen met wie ze trouwt en die Wolter opvoedt: Roelof. "Maar ik beschouwde hem niet als vaderfiguur, omdat hij een gesloten type was en ook weleens een tik uitdeelde. Kortom: het tegenoverstelde van mijn moeder. Zij was namelijk een hele sociale en open vrouw."

Als kind zit Wolter al vol vragen, omdat hij erachter komt dat Roelof pas in zijn moeders leven is gekomen na zijn geboorte. “Hoe kon hij mijn vader dan zijn? Later ben ik er wel achtergekomen dat het allemaal wat anders in elkaar steekt en dat mijn moeder ongewenst zwanger was geraakt van mij." Wolter vermoedt dat zijn biologische ouders elkaar in 1950 hebben leren kennen. "In die periode werkte mijn moeder als huishouders bij een gezin in Haren. Natuurlijk heb ik vragen gesteld aan mijn moeder, over wie mijn vader was. Maar hoe open ze ook was, hierover was ze een gesloten boek. Ik hoopte altijd dat we op haar sterfbed een mooi gesprek zouden hebben over mijn vader, maar in 2011 overleed ze plotseling."

Wolter blijft achter met de puzzelstukken. Onlangs blijkt uit DNA-onderzoek dat er link moet zijn met een familie Brink. "Mijn moeder had destijds een vriendin, die later is getrouwd is met een meneer Brink. Maar wat hier nou precies de link mee is? Ik heb geen idee!".

Aanknopingspunten:
* onbekende biologische vader
* waarschijnlijk geboren begin jaren 20
* had in 1950 iets met Fennegien Vaartjes
* moeder Fenegien woonde met haar ouders in Assen destijds
* Fenegien werkte als huishoudster bij een gezin in Haren
* er is een DNA-link met een familie Brink
* een vriendin van Fennegien was een F. Kahl, die later is getrouwd met een meneer Brink

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Zoeker Wolter in de studio en als baby