Adres Onbekend
KRO-NCRV

wandelvriendin Mary Donkersloot

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. wandelvriendin Mary Donkersloot

“Ik ben er helemaal een beetje emotioneel van, Mary..."

Een mooie opening van deze Paasuitzending! We vinden Mary Donkersloot en de emoties van Piet nemen de overhand: "Ik ben er helemaal een beetje emotioneel van, Mary... Het lijkt me hartstikke fijn als je een keer bij me langskomt!" Beluister het fragment van de uitzending van 17 april 2022 hieronder voor het hele gesprek.

Het verhaal
Piet loopt eind jaren 90 het Pieterpad samen met negen anderen, waaronder zijn vrouw en Mary Donkersloot en haar man. De groepsdynamiek zit er dik in. “Elk jaar kwamen we weer een weekend lang bij elkaar op een camping en liepen we een deel van het Pieterpad, zo'n tien jaar lang deden we dat. Het was zo gezellig dat we het uiteindelijk hebben uitgebreid naar een week. Helaas vielen er steeds meer mensen weg en uiteindelijk bleven alleen Mary en ik nog over...”

Het eerste contact met Mary was tijdens het wandelen. "Ik zag haar toen met haar man lopen en ze gingen de verkeerde kant op. Als Groninger kende ik de omgeving van Zuidlaren op mijn duimpje. Ik zei dat ze wel met ons mee konden lopen, dan kwamen ze er wel. Zo’n tweeënhalf jaar geleden heb ik Mary voor het laatst gezien op de begrafenis van haar man." Mary heeft Piet een keer een brief gestuurd, maar dan kon hij nooit op antwoorden. “Ik lag toen in het ziekenhuis. De brief is zoek geraakt. Ik heb alles overhoop gehaald, maar nergens kan ik het adres van Mary nog terugvinden.” Beluister de uitzending van 17 april 2022 voor het hele verhaal.

Aanknopingspunten
* Mary Donkersloot
* zij is getrouwd geweest met Ed Donkersloot, die ongeveer 2,5 jaar geleden overleden is
* Mary is geboren rond 1940, haar man Ed rond 1934
* ze woonden in Heerhugowaard, daarna een tijd in Emmen en laatst bekende adres is weer Heerhugowaard
* In Emmen werkte Mary als verpleegkundige in een verzorgingstehuis
* haar man Ed werkte destijds voor Shell

Piet zoekt wandelvriendin Mary Donkersloot