Adres Onbekend
KRO-NCRV

Zusje Liesbeth Houwen

foto: Lizet Menheere
  1. Nieuwschevron right
  2. Zusje Liesbeth Houwen

“Ik wil heel graag weer contact; haar stem horen.”

We vinden een vermelding van Steph Frenken en Liesbeth Houwen met het niet-werkende telefoonnummer. Maar met die achternaam van haar man kunnen we wel verder zoeken! We komen uit bij twee neven, maar niemand heeft meer contact met Liesbeth: "Wij noemden haar Lies. Maar sinds de dood van onze oom Steph twintig jaar geleden is het contact verloren gegaan..." Alle lijnen blijven dus open voor Lies of Betje Houwen op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de fragmenten hieronder voor Ans hele verhaal.

Het verhaal
De inmiddels 87-jarige An groeit op in het Limburgse Horst, in een groot katholiek gezin van elf kinderen. “Van die elf kinderen zijn alleen Liesbeth en ik overgebleven; de rest is allemaal overleden.” Het is ruim 25 jaar geleden dat An haar jongste zus Liesbeth voor het laatst zag, op de begrafenis van hun moeder. “Of daar soms ruzie was? Nee hoor, helemaal niet. Ik vermoed dat het ligt aan haar eerste huwelijk. Daar had Liesbeth het ronduit slecht.”

Naast de lange afstand – An ging met haar man wonen in Rotterdam en later in Zeeland – was ook het slechte huwelijk van haar zus voor An een reden om niet vaak op bezoek te gaan. “Ik kwam daar niet graag, want er was altijd gedonder. Het kan ook zijn dat Liesbeth daar beledigd over is, dat ze zich in de steek gelaten voelt door mij en haar andere zussen. Achteraf had ik meer contact met haar moeten zoeken. Misschien dat ze mij daarom niet meer opzoekt. Dat kan ik wel begrijpen.”

Toch hoopt An haar kleine zusje ooit nog eens te spreken. “Ik wil heel graag weer contact; haar stem horen.” Liesbeth moet nu 84 jaar zijn, als ze nog leeft tenminste. Want zeker weten doet An het niet. “Ik wil nu gewoon weten of ze nog leeft, wat er met haar aan de hand is en hoe haar leven is verlopen.”

Aanknopingspunten:
* Liesbeth Houwen, roepnaam Betje
* geboren in oktober 1937
* ze is geboren aan de Venloseweg in Horst (Limburg)
* op haar 17e is ze getrouwd met Toon van Aken
* met hem ging ze wonen in Tegelen en kreeg ze drie kinderen: John, Theo en Anita
* met haar nieuwe man Stef (of Steef) woonde ze jarenlang aan de Margriet Wiboutstraat in Venlo
* haar oudste zoon John woont in Duitsland
* haar dochter Anita woont in Venray

button arrow
button arrow
foto: Lizet Menheere
Toon en Liesbeth

An zoekt zus Liesbeth Houwen

An zoekt zus Liesbeth Houwen