Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vrienden Rob, Fred en Fook Visser

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Vrienden Rob, Fred en Fook Visser

"Ik moet altijd denken aan de gezelligheid en de hartelijke ontvangst bij hun ouders thuis."

We hebben snel beet, want Rob Visser komt boven drijven. Hij is maar al te enthousiast om Ingrid weer te ontmoeten en herinneringen op te halen. "Dat ze dat allemaal nog weet!" Rob en Ingrid hebben elkaar voor het eerst weer aan de lijn. "Ik overwoog jaren geleden al om contact met je op te nemen, maar ik durfde het niet…" Dit heeft Ingrid nooit geweten. "Ach, had het maar gedaan. Nu zijn we al zo oud!"

Benieuwd naar het hele verhaal? Luister het fragment hieronder.

Het verhaal
De vijftienjarige Ingrid wordt via haar moeder uitgenodigd voor een feestje van een vriend. "Mijn moeder was akkoord, dus ik ben naar dat feestje gegaan. En daar stonden de broers Rob en Fred Visser. Ik had meteen een klik met ze en wij zijn toen een heel hecht groepje vrienden geworden. Zo hadden wij altijd feestjes in een garage met visnetten en druipkaarsen. Om twaalf uur was het feest over en dan doken er een aantal mensen de keuken in om af te wassen en de rest ging stofzuigen en opruimen. Dat was leuk en heel gezellig.”

Ingrid zal ook de gezelligheid in huize Visser nooit vergeten. "Ik moet altijd denken aan de gezelligheid en de ontvangst bij hun ouders thuis. Hun moeder Fookeltje was ontzettend aardig en lief. Hun vader heette Arie en had een houtwerf in Dordrecht. Rob is de oudste van de drie kinderen. Hij is naar de Koninklijke Militaire Academie gegaan en heeft voor de administratieve kant gekozen. Volgens mij heeft hij zijn hele leven bij Defensie gewerkt. Maar ik had het meeste contact met Fred! Vaag staat mij bij dat Fred het onderwijs is ingegaan. Ik ben ook nog op de bruiloft van Fred en zijn vrouw geweest. Fook was de jongste van het stel."

Na jaren geen contact met de familie Visser, is er opeens post... "Fook heeft mij later nog eens een verpleegkundig verslag opgestuurd. Dat had zij blijkbaar van mij geleend. Ik heb toen nog contact met haar gehad en ze heeft mij toen het telefoonnummer van één van de broers gegeven. Helaas ben ik die kwijtgeraakt..."

Aanknopingspunten:
* Rob, Fred en Fook Visser
* Rob is geboren in mei 1947
* heeft de Koninklijke Militaire Academie gevolgd
* heeft altijd bij defensie gewerkt
* Fred is geboren in 1949
* heeft mogelijk in het onderwijs gewerkt
* woont mogelijk nog in Dordrecht
* Fook is geboren rond 1952/1953
* hun vader heet Arie Visser
* Arie had een houtwerf in Dordrecht
* hun moeder heet Fookeltje
* Arie en Fookeltje Visser zijn naar Breda verhuisd

button arrow
button arrow
foto: Adres onbekend

Vrienden Rob, Fred en Fook Visser