Adres Onbekend
KRO-NCRV

Deels opgelost: vader René Starink

foto: Kleinleugenmors
  1. Nieuwschevron right
  2. Deels opgelost: vader René Starink

"Ik heb je op de radio gehoord en ik wil toch graag contact met Roy."

Naar aanleiding van de uitzending vorige week zijn er nieuwe ontwikkelingen! Roy's oma vertelt: "Ik heb je op de radio gehoord en ik wil toch graag contact met Roy.". Nu heeft Roy in ieder geval contact met iemand van de familie.

Er komen veel reacties binnen op de zoektocht van Roy. Zijn vader René wordt door meerdere mensen herkend, onder andere door hun oude buurvrouw Wilma. Uiteindelijk krijgen we contact met de oma van Roy, maar zij geeft helaas aan dat contact met Roy's vader er niet inzit: “Als je het hele verhaal kent, zou je weten waarom mijn zoon en ik dit niet meer aankunnen...". We hebben vader René zelf nog niet gesproken, maar hebben wel een vermoedelijk adres waar Roy via ons een brief naartoe zou kunnen sturen. Beluister de fragmenten hieronder voor Roy's hele verhaal.

Het verhaal
Roy groeit op in Apeldoorn met zijn ouders, totdat ze gaan scheiden: “Ik was toen nog heel jong, want op mijn zesde is mijn moeder hertrouwd met mijn stiefvader. Het contact met mijn vader was toen ook meteen weg. Ik heb zelfs nauwelijks nog herinneringen aan hem...”.

De thuissituatie verandert met een nieuwe man in huis, waardoor Roy op zijn vijftiende al op straat komt te staan: “Sindsdien heb ik geen contact meer met mijn moeder. Toen ik het huis uit was, sliep ik de eerste drie maanden bij een klasgenoot. We zijn toen op zoek gegaan naar mijn vader en hebben hem ook gevonden! Hij zat in een instelling en daar zeiden ze dat ik hem niet mocht zien. Dat zou niet goed zijn voor zijn voortgang... Later heb ik nog een keer gebeld, maar ze mochten geen informatie vrijgeven. Ik weet niets over hem, behalve zijn geboortedatum. Inmiddels ben ik nu zelf een trotse vader van twee dochters en ik zou graag willen dat zij hun opa leren kennen!”.

Aanknopingspunten:
* René Arnold Starink
* geboren in 1958
* woonde in Apeldoorn
* zijn beroep is onbekend